LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Duolingo

Besplatno učenje stranih jezika za sve

Želite naučiti strani jezik, a tečaj vam je preskup? Besplatno skinite aplikaciju Duolingo i bacite se na posao!

Želite naučiti strani jezik, a tečaj vam je preskup? Besplatno skinite aplikaciju Duolingo i bacite se na posao!

Naučite strani jezik besplatno, a jedino što vam treba je kreirati vlastiti račun te krenuti s učenjem. Duolingo omogućava učenje stranih jezika poput španjolskog, talijanskog, njemačkog, engleskog, francuskog i drugih, online ili pomoću aplikacija za Android, iPhone i iPad.

Primjerice, ako želite naučiti njemački jezik, jedini je preduvjet poznavanje engleskog jezika. Zašto? Zbog toga što vam je najprije ponuđena rečenica na engleskom pa je onda prevodite na njemački i na taj način učite ili ponavljate oba jezika. Na primjer, ako krećete s učenjem otpočetka, najprije će vam biti ponuđeno učenje osnova jezika. Za učenje njemačkog jezika najprije ćete učiti osnove imenica, rod i broj, članove te konjugaciju glagola.

Bazična osnova sastoji se od 5 lekcija, prilikom kojih prevodite, čitate i pišete te na taj vježbate strani jezik. Također, ponuđena vam je riječ na engleskom, koju onda morate odabrati od tri ponuđene slike koje opisuju zadanu riječ i prevesti je na njemački. Uz to, kada prijeđete na višu razinu učite nove riječi, zamjenice, pridjeve, brojeve te većinu riječi koja vam je potrebna za poznavanje nekog stranog jezika.

Duolingo trenutno ima 15 milijuna korisnika, a možete ga pratiti na Facebooku, Twitteru ili Google Plusu, dok se prijaviti za učenje stranog jezika možete na web stranici Duolingo.com 

 

FOTO: FACEBOOK