LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Microsoft Office 365

Besplatni pristup Office 365 alatima za studente

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu dostupni su preko AAI@EduHr računa.

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu dostupni su preko AAI@EduHr računa.

Počinješ pisati seminar, a na računalu ti se pojavljuje obavijest da je potrebno instalirati pravu verziju Microsoft Worda kako bi mogao nastaviti s radom?
Ako nisi znao, možeš besplatno preuzeti cijeli Office 365 paket pomoću svog AAI@EduHr računa.

O čemu se zapravo radi?

Microsoft Office 365 skup je usluga dostupan u oblaku s velikim brojem funkcionalnosti, s opcijom zajedničkog rada te s 1 TB prostora za pohranu dokumenata. Pristupa mu se pomoću elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr (uz uvjet da se njihova matična ustanova registrirala za korištenje usluge). Svim profesorima, studentima i djelatnicima javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta omogućena instalacija alata Office 365 ProPlus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

Office 365 paket olakšava proces učenja, a najveća je prednost što mu se može pristupiti s bilo kojeg uređaja, bilo kada i s bilo kojeg mjesta na svijetu. To omogućava unos podataka s različitih uređaja te sinkronizaciju bilo kakve promjene, odnosno svi podatci dostupni su s bilo kojeg uređaja. Poštanski sandučić za svakog korisnika ima kapacitet 50 GB, a moguće je slati privitke veličine čak do 150 MB. Osim Office alata (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote), na raspolaganju su razne platforme za komunikaciju i suradnju kao što su SharePoint online, Exchange Online, uključujući i Skype for Business, uslugu koja omogućuje razmjenu izravnih poruka, konferencijske razgovore, videopozive, prezentacije i sl. Studenti neće morati plaćati nadogradnju verzija jer su sva buduća ažuriranja već uključena u uslugu, pri čemu su sve usluge dostupne uz najvišu moguću razinu sigurnosti i privatnosti, što dokazuju brojni certifikati koje tvrtka Microsoft posjeduje u tom području.

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) izradio je programsku podršku, a sve potrebno možete pronaći ovdje.

FOTO: FLICKR