LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jedriličarski klub Uskok

Besplatna škola jedrenja za studente Sveučilišta u Zadru

Prethodno iskustvo nije potrebno, a studenti će kroz druženje u jedriličarskom klubu imati priliku naučiti osnove jedrenja i steći znanja o moru.

Prethodno iskustvo nije potrebno, a studenti će kroz druženje u jedriličarskom klubu imati priliku naučiti osnove jedrenja i steći znanja o moru.

Jedriličarski klub Uskok poziva sve studente vedrog duha i dobre volje na besplatni početni tečaj škole jedrenja. Prethodno iskustvo nije potrebno, a studenti će kroz druženje u jedriličarskom klubu imati priliku naučiti osnove jedrenja i steći znanja o moru.

Suradnja jedriličarskog kluba Uskok i Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru omogućila je organizaciju tečaja, koji nudi jedinstvenu priliku za sve studente da steknu nova znanja i vještine. Ovog će se ljeta jedriti na četiri J-70 jedrilice. Atraktivne male jedrilice savršene su za učenje i zabavu, a Uskokovi jedriličari iz malih klasa uskočit će zajedno s polaznicima i pokazati im što je jedrenje.
 

Termini i program škole jedrenja


Ove godine škola jedrenja održava se u dva termina: od 15. do 19. srpnja te od 22. do 26. srpnja 2024. godine. Program je organiziran tako da svako popodne, od ponedjeljka do petka, sudionici provode u Jedriličarskom klubu Uskok prema sljedećem rasporedu:
  • 15 sati – teorijska nastava
  • 16 sati – opremanje jedrilica i jedrenje
  • 18 sati – povratak u lučicu i raspremanje
  • 19 sati – druženje u klubu.
 

Studenti uče studente


Uskokovi takmičari iz malih klasa uskočit će s polaznicima u brod te im pokazati čari jedrenja. 

Prijavite se za Erasmus+ dugoročnu mobilnost, uz trajanje studijskog boravka od 2 do 12 mjeseci



Petra Lukačić (22) iz Tkona, studentica Brodogradnje na Sveučilištu u Rijeci, jedriličarsko je iskustvo skupila jedreći u malim klasama u Biogradu i Zadru. Trenutno predstavlja Hrvatsku na Svjetskom studentskom prvenstvu u jedrenju na Lago di Gardu u Italiji. 

Daria Perić (22), strastvena jedriličarka i alpinistica, od prvih koraka jedri u Uskokovim malim klasama, Optimist, 420 i 470. Studira Socijalni rad na Sveučilištu u Zagrebu, a svoje slobodno vrijeme provodi na moru ili u planinama. U lipnju sudjeluje na regati studentskog svjetskog prvenstva u Italiji.

Zadarski studenti uče kako se davno plovilo „na jedra, a ne na motore”, tečaj polaze čak 32 studenta


Maris Bašić (21), studentica Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, svestrana je jedriličarka koja plovi na svemu što ima jedra, od kitesurfa do prekooceanskih krstaša. Trenutno jedri u teamu Tutta Forze, aktualnog prvaka Melges 32 kupa Hrvatske u Corinthian poretku.

Matija Pintarić (22), student je Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te zadarski jedriličar s puno iskustva iz malih klasa i dugogodišnji trener Uskokove škole jedrenja za djecu. U slobodno vrijeme jedri između lopoča na Jarunu, windsurfa, bavi se borilačkim sportovima i airsoftom.

Za više informacija posjetite službenu stranicu Jedriličarskog kluba Uskok. Prijave se vrše preko online obrasca koji se nalazi na sljedećoj poveznici.
IZVOR: JEDRILIČARSKI KLUB USKOK
FOTO: JEDRILIČARSKI KLUB USKOK