LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdrav život

Besplatan program joge za studente: „Rijeka – zdravi grad“

Potražite olakšanje od stresa i užurbanog života na besplatnim treninzima joge – uz to ojačajte mišiće i stvorite zdrave navike.

Potražite olakšanje od stresa i užurbanog života na besplatnim treninzima joge – uz to ojačajte mišiće i stvorite zdrave navike.

Riječki studenti u sklopu programa „Rijeka – zdravi grad“ mogu sasvim besplatno pohađati program joge. Sistem Joga u svakodnevnom životu najavljuje početak nove sezone programa vježbanja joge, piše Svjetionik.

Studentski budžet ne može vam biti izlika za propuštanje ove prilike za zdravijim životnim navikama, stoga se svake srijede u 17 sati, počevši od 11. listopada pojavite na terminima i odradite vježbe. Treninzi se odvijaju u Dvorani kulture „Joga u svakodnevnom životu“, Spinčićeva 2, Rijeka ( u blizini Tower centra).

 

Prednosti joge


Od toga da će vam pomoći s oslobađanjem stresa do toga da ćete postati snažniji, donosimo prednosti joge prema stranici Fitness.com:
 

Gipkost – s vremenom će vam vježbanje postati sve lakše i ubrzo ćete moći dotaknuti svoje nožne prste ili napraviti neki drugi položaj koji vam je do sada bio nedostižan

Pojačan imunitet – istezanjem ili stezanjem mišića dolazi do poboljšanja drenaže limfe, odnosno limfni sustav se bolje bori protiv infekcija i slično

Manje stresa – joga snižava razinu kortizola koji se izlučuje u izrazito stresnim situacijama. Također, visoke razine kortizola povezane su s depresijom.

Niži tlak – joga dokazano pomaže s povišenim krvnim tlakom, već nakon tri mjeseca vidljivi su rezultati

Bolja linija – redovitim vježbanjem aktivirate tijelo i trošite kalorije
 

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA