LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upis na fakultet

Ažuriran popis 10 najpoželjnijih studija – logopedija na prvom mjestu

Donosimo koji su najpopularniji studijski programi među onima koji se ove godine žele upisati u prvu godinu preddiplomskog studija.

Donosimo koji su najpopularniji studijski programi među onima koji se ove godine žele upisati u prvu godinu preddiplomskog studija.

Na stranici Studij.hr Agencije za znanost i visoko obrazovanje nedavno je objavljen najnoviji popis prvih 10 studija prema omjeru prvih izbora i kvote.

Prvo mjesto zauzima studij logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu čija je kvota 50, a broj je prvih izbora 362. 

Jednopredmetni studij psihologije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu zauzeo je drugo mjesto s ukupno 406 prvih prijava na 76 kvota.

Treće mjesto zauzima kriminalistika – stručni studij na Visokoj policijskoj školi koji je prvi izbor ukupno 146 maturanata i svih ostalih koji se ove godine upisuju u 1. godinu preddiplomskog studija.

Studij sestrinstva na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku prvi je izbor 131 osobi, a moći će ga upisati svega 30 studenata.

Psihologija zauzima i peto mjesto na ovom popisu. Riječ je o studiju na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru koji će moći upisati 37 studenata, a prema najnovijim podacima prvi je izbor za 153 osobe.

Izobrazba trenera; smjer Kondicijska priprema sportaša (stručni) na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prvi je izbor za 82 osobe, no moći će ga upisati samo 20 studenata.

Fizioterapiju (stručni) na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu moći će upisati 95 studenata, a kao prvi izbor navelo ga je 370 osoba.

Radiološka tehnologija – stručni prvi je izbor za 155 potencijalnih studenata, no moći će ga upisati 40 studenata.

Animirani film i novi mediji studij je koji zauzima predzadnje mjesto na ovoj listi i moći će ga upisati 16 studenata. On je prema najnovijim podacima prvi odabir 61 osobi.

Grafički dizajn i vizualne komunikacije na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci ove će godine moći upisati 15 studenata, a 55 osoba navelo ga je kao prvi izbor. 

Detaljniji popis dostupan je na stranici Studij.hr.  
FOTO: UNSPLASH