LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni računski centar

Aplikacija „e-Zapis o statusu studenta” nudi preuzimanje rodno neutralnih zapisa

Posljednja verzija aplikacije nudi nove funkcionalnosti kod pristupa informacijama o studentskom statusu, a jedna od glavnih novosti je uvođenje rodno neutralnih zapisa o statusu studenta.

Posljednja verzija aplikacije nudi nove funkcionalnosti kod pristupa informacijama o studentskom statusu, a jedna od glavnih novosti je uvođenje rodno neutralnih zapisa o statusu studenta.

Sveučilišni računski centar – Srce je u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih predstavilo unaprijeđenu verziju aplikacije e-Zapis o statusu studenta, koja je postala dostupna korisnicima od 11. srpnja 2024. godine.

Unaprijedite svoje digitalne vještine! Provjerite raspored tečajeva i radionica Srca u rujnu


e-Zapis o statusu studenta omogućava generiranje elektroničkih zapisa o studentskom statusu, uz mogućnost provjere vjerodostojnosti izdanog zapisa. Zapis uključuje osnovne osobne podatke studenta, informacije o njegovom visokom učilištu, razini studija (npr. preddiplomski, diplomski, integrirani studij), vrsti studija (stručni ili sveučilišni) te akademskoj godini upisa.

Želiš naučiti osnove SQL-a, JavaScripta ili izraditi vlastitu web-stranicu? Onda su ovi tečajevi za tebe


Posljednja verzija aplikacije nudi nove funkcionalnosti kod pristupa informacijama o studentskom statusu, a jedna od glavnih novosti je uvođenje rodno neutralnih zapisa o statusu studenta. Zapisi u novoj verziji aplikacije su od sada rodno neutralni te dostupni na hrvatskom ili engleskom jeziku, a sadržavaju i informaciju o statusu mirovanja.

Održana konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024


Aplikacija je dostupna putem sljedeće poveznice te na portalu e-Građani, a biti će integrirana i u mobilnu aplikaciju Certilia.

IZVOR: SVEUČILIŠNI RAČUNSKI CENTAR SRCE
FOTO: UNSPLASH