LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dopis MZO-u i Vladi

Apel SZZG-a: Uprava SC-a ponaša se kao maćeha prema studentima, potrebna je kontrola poslovanja

SZZG poručuje MZO-u i Vladi da SC ne ispunjava svoju ulogu, da se ponaša maćehinski prema studentima te da ne djeluje u njihovu korist. Od njih traži kontrolu njegova poslovanja i sankcioniranje eventualnih propusta.

SZZG poručuje MZO-u i Vladi da SC ne ispunjava svoju ulogu, da se ponaša maćehinski prema studentima te da ne djeluje u njihovu korist. Od njih traži kontrolu njegova poslovanja i sankcioniranje eventualnih propusta.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu ne odustaje od borbe sa Studentskim centrom. Budući da s njime nikako ne može pronaći zajednički jezik, na probleme sada upozorava Vladu Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Uputio im je, naime, još jedan dopis – jer na prošlotjedni nije dobio odgovor. 

MZO-u i Vladi poručuje da SC ne ispunjava svoju ulogu, da se ponaša maćehinski prema studentima te da ne djeluje u njihovu korist, i to već dugi niz godina. Prilikom iznošenja aktualne situacije nepropisnog zbrinjavanja osobne imovine studenata tijekom useljenja građana Zagreba pogođenih potresom u studentski dom i povezanih problema, vraća se i na davne nikad razjašnjene okolnosti požara u Studentskom domu Cvjetno naselje te ga optužuje za dugogodišnje netransparentno raspolaganje novcem predviđenim za unaprjeđenje studentskog standarda, lošu kvalitetu prehrane u menzama, izostanak vidljivog poboljšanja kvalitete smještaja unatoč povećanju cijene stanarine, ali i za odbijanje digitalizacije sustava.
Vezano:
Zbor navodi i kako je održana izvanredna sjednica Skupštine na kojoj je doneseno 5 glavnih zaključaka. Studentski predstavnici složili su se da u fokusu djelovanja SC-a trebaju biti isključivo studentska pitanja. Stava su da studenti ne smiju osjećati frakcijske borbe unutar Radničkog vijeća, odnosno da se ne smiju prelamati preko njihovih leđa. Nadalje, smatraju da SC mora transparentno pokazati kako troši javni novac. Žele da on pristupi digitalizaciji poslovanja. I u konačnici zaključuju da mora promijeniti svoje ponašanje kako prema njima kao predstavničkom tijelu studenata tako i prema svakom pojedinom studentu.

Sukladno svojim zaključcima SZZG traži od MZO-a i od Vlade da unatoč izvanrednim okolnostima u državi skrenu pažnju i na ovaj problem te da provedu kontrolu poslovanja SC-a kako bi uvidjeli eventualne propuste i kako bi se za te propuste snosila odgovornost. 

Kompletan dopis prenosimo u nastavku:
 
FOTO: WIKIPEDIA