LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mladi vozači

ANKETA: Uvođenje privremene vozačke za mlade vozače i ograničena snaga motora

Otkrijte nam u anketi smatrate li da je potrebno uvesti određena ograničenja kada su u pitanju mladi vozači.

Otkrijte nam u anketi smatrate li da je potrebno uvesti određena ograničenja kada su u pitanju mladi vozači.

Nakon nedavne tragične prometne nesreće u kojoj su poginule 4 mlade osobe u dobi od 18 do 20 godina, na portalu Autoportal.hr prometni stručnjak i redoviti profesor na Fakultetu prometnih znanosti Željko Marušić naveo je kako bi uz ograničenje snage motora automobila koji voze mladi od 70 kW, odnosno 95 KS, trebalo uvesti i privremenu vozačku dozvolu.
Vezano: U prometnoj poginulo četvero mladih; mladi vozači u svakoj petoj prometnoj sa smrtnim ishodom
Ta privremena vozačka dozvola značila bi da mladi vozač 3 godine, odnosno do navršene 24. godine ima vozačku, koja bi se poništila ako bi vozač napravio dva teža prekršaja ili ako bi imao slučaj jedne obijesne vožnje. Za sve one koji bi vozački ispit položili nakon 24. godine života ovo se ne bi primjenjivalo.

Smatrate li vi da treba ponovno uvesti ograničenje snage motora automobila kada su u pitanju mladi vozači i da treba uvesti privremenu dozvolu; da treba samo vratiti ograničenje snage automobila koji mladi smiju voziti; da treba samo uvesti privremenu vozačku dozvolu ili nijedno od toga? Svoj nam odgovor otkrijte u anketi, a ako želite dodatno argumentirati svoje stajalište, slobodno nam pišite u komentaru.
 
 
FOTO: UNSPLASH