LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Polemike o državnoj maturi

ANKETA: Studentica poručila maturantima da ih tek čeka pakao – slažete li se?

Studentica poručuje maturantima da su razmaženi, a da su njihovi prohtjevi sramotni. Otkrijte nam u anketi što vi mislite!

Studentica poručuje maturantima da su razmaženi, a da su njihovi prohtjevi sramotni. Otkrijte nam u anketi što vi mislite!

Da su generaciji maturanata 2019/2020. ispiti državne mature stresniji nego prethodnim generacijama zbog situacije u kojoj značajan dio godine nisu proveli u školskim klupama, a i nove im informacije pristižu u zadnji čas, slažu se više-manje svi, ali kada se u javnosti pojavila ideja o njihovu ukidanju – nanizale su se brojne rasprave i vrlo različiti stavovi. 

Vezano: 


Dio je maturanata tražio ukidanje, dio se nimalo nije slagao. Neki studenti suosjećaju, neki ih ismijavaju, a neki – napadaju. U nastavku prenosimo poruku studentice čiji su podaci poznati reakciji, a koja se oštro obrušila na maturante:

– Želim uputiti poruku ovim maturantima koji su prevršili svaku mjeru. Studentica sam Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i još uvijek mi je svježa matura i sjećam se svega. Htjela bih samo ove razmažene maturante osvijestiti koliko je matura bitna. Ako nisu u stanju napisati ju, na fakultetu nemaju što tražiti, sramota kakve prohtjeve imaju. Čeličite se tom maturom, ono što vas čeka je tek pakao. Matura je smiješna, osnove osnova, bez imalo priprema položila sam više razine hrvatskog i engleskog jezika, a matematiku nižu. Danima mi društvene mreže izbacuju članke vezane za maturante i hajku oko mature, daj spustite se na zemlju, više je nemoguće ignorirati vas u kojoj mjeri se pojavljujete. Matura je ništa što vas očekuje, ako mislite upisati fakultet na konto prijemnih ispita ili prosjeka ocjena, bolje ga nemojte ni upisivati i sramotiti te. Hvala lijepo, isfrustrirana studentica.


Vezano: Maturantica uputila ljutito pismo ministrici: „Vas ni najmanje nije briga za maturante!”


Smatrate li vi da se maturanti ne bi trebali buniti jer im je to doista priprema za budućnost ili smatrate da su doista u nepovoljnom položaju, otkrijte nam u anketi

 
 
FOTO: PIXABAY