LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

ANKETA: Divjak kaže da je potrebno uvesti bar 2 tjedna nastave na daljinu nakon Svih svetih

Blaženka Divjak procijenila je da oko 80% studenata već prati nastavu u potpunosti ili djelomično na daljinu. Otkrijte nam kako ju vi pratite!

Blaženka Divjak procijenila je da oko 80% studenata već prati nastavu u potpunosti ili djelomično na daljinu. Otkrijte nam kako ju vi pratite!

Bliže se Svi sveti, pa će i studenti uglavnom otići kući, družiti se s obitelji i prijateljima te se zatim vratiti u mjesto studiranja, što bi moglo izazvati prodor koronavirusa u obrazovne ustanove. Zbog toga Blaženka Divjak smatra da bi trebalo uvesti nastavu na daljinu u trajanju od 2 tjedna nakon tog blagdana. 

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja to je napisala u svojoj Facebook objavi u kojoj navodi i kako je prema njezinoj procjeni u takvom modelu nastave, odnosno u modelu potpune ili djelomične nastave, već oko 80% studenata i 20% učenika:

– Fakulteti i druga visoka učilišta također trebaju provjeriti stanje opreme te jesu li svi nastavnici prošli edukaciju za online nastavu. Po mogućnosti opremu treba osigurati za studente koji je nemaju. Budući da nam se bliže Svi sveti, kada će doći do dodatne migracije učenika, studenata i zaposlenika, potrebno je nakon toga barem na 2 tjedna prijeći na online nastavu.

Škole mogu malo produžiti jesenske praznike za 3 dana  tako da se taj tjedan iskoristi za provjeru uvjeta u školama i edukaciju nastavnika.  Koliko god dugo je moguće, u školi i na visokim učilištima treba održavati nastavu uživo za mlađe uzraste učenika (niži razredi osnovnih škola, prvi razredi u srednjim školama) i studenata (brucoši na fakultetima) te praktičnu nastavu. Ali i za njih treba navesti jasan kriterij kada će se prijeći na online nastavu. – tvrdi Divjak.

Na koji način vi pratite nastavu? Otkrijte nam u anketi!
 
 
FOTO: FACEBOOK / BLAŽENKA DIVJAK