LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Američka veleposlanica posjetila pulsko sveučilište, s rektorom razgovarala o aktualnim i budućim programima te međunarodnoj razmjeni

Sveučilište ističe važne korake prema internacionalizaciji i digitalizaciji, čime nastoji otvoriti nova partnerstva i prilike za studente.

Sveučilište ističe važne korake prema internacionalizaciji i digitalizaciji, čime nastoji otvoriti nova partnerstva i prilike za studente.

Američka veleposlanica u Republici Hrvatskoj, Nathalie Rayes, posjetila je 22. listopada 2024. godine Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, gdje je srdačno dočekana na svečanom prijemu u Vijećnici Filozofskog fakulteta, smještenoj u novom kampusu Sveučilišta.

Na susretu su ispred Sveučilišta prisustvovali rektor prof. dr. sc. Marinko Škare, kao i izv. prof. dr. sc. Marko Ljubešić, izv. prof. dr. sc. Ante Matan i prof. dr. sc. Renata Šamo s Filozofskog fakulteta. Također je bila prisutna dr. sc. Dina Cvek Zubaj iz Ureda za odnose s javnošću. S veleposlanicom su došle i Duška Lastrić – Đurić iz protokola, treća tajnica Sonia Hetfield te Nikolina Paić, stručnjakinja za javni angažman.

Riječki i argentinski fakultet potpisali sporazum o suradnji. Što to donosi studentima i nastavnicima?



Tijekom sastanka, rektor Škare razgovarao je s veleposlanicom Rayes o razvoju Sveučilišta, aktualnim i budućim programima, kao i o međunarodnim studentskim razmjenama. Sveučilište ističe važne korake prema internacionalizaciji i digitalizaciji, čime nastoji otvoriti nova partnerstva i prilike za studente.

Pokreće se novi pilot projekt usmjeren na poslijedoktorske istraživače



Veleposlanica Rayes potom je održala kratko predavanje u kojem je opisala svoju diplomatsku karijeru, zadatke i ciljeve kao američke veleposlanice u Hrvatskoj. Predavanje i susret završili su zajedničkim fotografiranjem rektora, veleposlanice, sveučilišnog tima i studenata, a ovaj događaj ocijenjen je kao značajan korak u jačanju međunarodne suradnje i širenju mogućnosti za pulske studente.
IZVOR: SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI
FOTO: SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI / FACEBOOK