LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvrsna prilika za pravnike i ekonomiste

Alimentin Kongres „Pravo i poduzetništvo“

Poduzetništvo vam je zanimljivo? Jednog dana želite otvoriti vlastiti odvjetnički ured, tvrtku, start-up? Ne znate kako biste počeli ni koje su potencijalne prepreke? Predstavljamo Vam Kongres na temu „Pravo i poduzetništvo“.

Poduzetništvo vam je zanimljivo? Jednog dana želite otvoriti vlastiti odvjetnički ured, tvrtku, start-up? Ne znate kako biste počeli ni koje su potencijalne prepreke? Predstavljamo Vam Kongres na temu „Pravo i poduzetništvo“.

Alimenta – Udruga studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira Kongres „Pravo i poduzetništvo“ koji će se održati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu te vijećnici Pravnog fakulteta od 5. do 7. svibnja 2014. godine

Ovom temom želimo razviti diskusiju o problematici neusklađenosti pravnih normi sa stvarnim potrebama poduzetništva u svrhu njegovog boljeg razvitka. Isto tako želimo otkloniti „stigmu“ s prava kao nečeg dosadnog i suhoparnog, pokazati da ono uvelike i na zanimljiv način svakodnevno živi s nama te koliko je ono usko povezano s gospodarstvom i svakodnevnim djelovanjem svega oko nas.

Kongres ćemo započeti s predavanjem na temu „Uvod u poduzetničku klimu i (ne)postojanje iste u RH“. Nakon toga će stručnjaci s Pravnog fakulteta predavati o postupku osnivanja društva, vrstama društava u RH, dat će statistički pregled vrsta društava koje su najviše zastupljene i objasniti zašto, prikazat će prednosti i mane pojedinih društava te se posebno osvrnuti na jednostavni d.o.o. Također ćete moći saznati nešto više o pravnom okviru poreza i doprinosa s posebnim naglaskom na porezno-pravnu nesigurnost koja se negativno odražava na poduzetničku klimu.

Drugi dan započinjemo s panel diskusijom, tj. moderiranom raspravom s predstavnicima Brokula&Ž te Entrio d.o.o. Raspravljat ćemo o pravnim izazovima od razvoja ideje preko konkretizacije projekta do uspješnog poslovanja. Nakon toga bi trebao slijediti odvjetnički osvrt s primjerima iz prakse; s kojim im se problemima poduzetnici najčešće obraćaju, koje točno zavrzlame nastanu u slučaju stranih investicija i zašto. Drugi dan završavamo s predavanjem o poduzetničkoj klimi iz perspektive SAD-a koje će održati gostujući predavač sa Sveučilišta u Pittsburghu.

Posljednji dan imamo predavanje na temu „Što nakon ulaska u EU?“ u sklopu kojeg će se raspraviti preostali problemi i novonastale mogućnosti s naglaskom na EU fondove. Kongres ćemo završtiti s predavanjem na temu „Izvoz kao budućnost poduzetništva u Hrvatskoj“.

Polaznici će, osim novih saznanja, steći i diplomu o sudjelovanju. Prijaviti se mogu studenti PFZG-a i EFZG-a. Broj mjesta je ograničen, a prednost kod prijava imat će Alimentini članovi.

Prijaviti se možete do subote, 3. svibnja u 12 h, i to ispunjavanjem prijavnice. Osobe koje su primljene bit će obaviještene e-mailom kasnije istog dana.

Glavni sponzori: Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Narodne novine, Franck. Više detalja o samom događaju možete naći na Facebook eventu.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR