LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka

Ako niste u mogućnosti sami se upisati za stanovanje u studentskom domu, morate opunomoćiti drugu osobu, evo i kako

Studentski centar Zagreb (SCZG) uveo je postupak kojim se omogućuje ovlast drugoj osobi da provjeri rezultate Natječaja ili preda dokumente umjesto studenta.

Studentski centar Zagreb (SCZG) uveo je postupak kojim se omogućuje ovlast drugoj osobi da provjeri rezultate Natječaja ili preda dokumente umjesto studenta.

U skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (EU) 2016/679, studenti koji žele omogućiti drugoj osobi, poput roditelja ili opunomoćenika, pristup rezultatima Natječaja za smještaj u studentske domove trebaju poduzeti određene korake. Studentski centar Zagreb (SCZG) uveo je postupak kojim se omogućuje ovlast drugoj osobi da provjeri rezultate Natječaja ili preda dokumente umjesto studenta.

Ako student želi dati ovlast roditelju ili drugoj osobi da provjeri rezultate Natječaja za smještaj, potrebno je potpisati izjavu kojom se daje suglasnost SCZG-u za takvu radnju. Ova izjava omogućuje priopćavanje informacija o bodovanju zamolbe za smještaj. Studenti mogu preuzeti izjavu o davanju suglasnosti za priopćenje informacija o rezultatima Natječaja za smještaj u studentske domove na službenoj web stranici SCZG-a.

U slučaju da student nije u mogućnosti osobno predati dokumente, postoji mogućnost da ovlasti drugu osobu da preda dokumente umjesto njega. Za takvu situaciju, student može potpisati izjavu kojom daje suglasnost za predaju dokumenata na Natječaj za smještaj u studentske domove. Ova izjava omogućuje ovlaštenoj osobi da pravno djeluje u ime studenta i preda potrebne dokumente. Izjava o davanju suglasnosti za predaju dokumenata također je dostupna na službenoj web stranici SCZG-a.

Važno je naglasiti da studenti moraju pažljivo pročitati i razumjeti izjave o davanju suglasnosti prije nego što ih potpišu. Trebaju biti svjesni posljedica i implikacija koje takva ovlaštenja mogu imati te osigurati da osoba kojoj daju ovlast bude pouzdana i odgovorna.

Izjave o suglasnosti koje treba preuzeti možete naći na stranici Studentskog centra u Zagrebu.
FOTO: UNSPLASH