LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Američka sveučilišta u Hrvatskoj

5 razloga za posjetiti sajam visokog obrazovanja Education USA

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u. Donosimo valjane razloge zbog kojih ga morate posjetiti.

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u. Donosimo valjane razloge zbog kojih ga morate posjetiti.

U srijedu, 12. travnja 2017. od 16 do 19 sati održat će se četvrti EducationUSA sajam visokog obrazovanja u hotelu Sheraton, Ul. kneza Borne 2, u Zagrebu. Na događaju će se predstaviti devet visokih učilišta iz sedam američkih saveznih država. Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane New York University Abu Dhabi i Kansas State University održat će interaktivne radionice o pisanju i pripremanju prijava za američka visoka učilišta.

Riječ je o jedinstvenom događaju u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta. Sajam u Zagrebu organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti sedam glavnih gradova jugoistočne Europe. Detaljnije informacije dostupne su na službenoj internetskoj stranici i Facebook stranici događaja.

Izdvajamo pet glavnih razloga zašto srednjoškolci i studenti trebaju posjetiti sajam:

  1. INFORMACIJE O STUDIRANJU U SAD-u

Saznat će sve o prijavnom procesu, potrebnoj dokumentaciji i prijavnim rokovima za upis studija u SAD-u izravno od predstavnika devet visokih američkih učilišta. Na sajam stiže: University of Colorado Boulder, Fairleigh Dickinson University, Kansas State University, University of Redlands, Central Penn College, Savannah College of Art and Design (SCAD), Foothill and De Anza Colleges, New York University Abu Dhabi, Rochester Institute of Technology – RIT Croatia. 

  1. STIPENDIJE

Američke obrazovne institucije na sajmu će predstaviti svoje stipendije za kandidate iz Hrvatske. Govorit će o djelomičnim i potpunim stipendijama iz gotovo svih disciplina za tri razine studija.

  1. PREDAVANJA I RADIONICE

Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane Kansas State University i New York University Abu Dhabi održat će interaktivne radionice o pisanju i pripremanju prijava za američka visoka učilišta u periodu od 15 do 16 sati. Teme i govornici su:

  • Andrea Vagi, NYU Abu Dhabi: Kako sastaviti uspješnu prijavu za američka sveučilišta? 
  • Anna McCullough, Kansas State University: Dvopredmetni studij na američkim sveučilištima: što, zašto, kako?
  1. DRUŽENJE SA STIPENDISTIMA

Obrazovne savjetnice EducationUSA mreže i stipendisti prestižnog američkog programa stipendiranja Fulbright te stipendistica Benjamin Franklin programa posjetiteljima će pružati savjete o izboru, financijskoj potpori i prijavi za studij u SAD-u.

  1. KUTAK ZA STANDARDIZIRANE TESTOVE

U sklopu sajma Institut za razvoj obrazovanja organizirat će kutak za standardizirane testove i besplatno obrazovno savjetovanje s informacijama o standardiziranim testovima kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT koje je potrebno položiti za upis studija u SAD-u.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju. Ona će biti moguća i pri ulasku na dan održavanja sajma, no radi jednostavnije procedure preporuča se da to učinite unaprijed na poveznici.

FOTO: PIXABAY