LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje sastavnica Sveučilišta

28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu: najveća manifestacija za maturante i studente

Na ovogodišnjoj Smotri predstavljaju se čak 31 fakultet i tri umjetničke akademije – donosimo prve dojmove posjetitelja.

Na ovogodišnjoj Smotri predstavljaju se čak 31 fakultet i tri umjetničke akademije – donosimo prve dojmove posjetitelja.

28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu ove se godine održava od 9. do 11. studenog na Zagrebačkom velesajmu. Maturantima i studentima svoje programe predstavlja čak 31 fakultet i tri umjetničke akademije. Posjetitelje očekuje i bogat program koji se paralelno odvija u trima dvoranama – Kongresnoj dvorani te dvoranama Zimski vrt i Cres.

Rektor Stjepan Lakušić je održao govor na otvorenju Smotre, kojim je pozvao buduće studente da nastave svoje obrazovanje upravo na Sveučilištu u Zagrebu, govoreći da će time postati dio velike obitelji studenata. Na zagrebačkom Sveučilištu studira oko 69.000 studenata, što je gotovo 52 posto cjelokupne studentske populacije u Republici Hrvatskoj.
 

 „Sveučilište je mjesto prožimanja, susretanja i razmijene ideja kroz suradnju s drugim studentima i profesorima. Ono počiva na otvorenosti, interdisciplinarnosti, uvažavanju različitosti i promicanju kritičkoga mišljenja.“, rekao je rektor Lakušić.
 

FOTO: Smotra Sveučilišta, Studentski.hr/ Brian J. Piplica

A što će upisati budući studenti i je li im ova Smotra pomogla u tom izboru, upitali smo maturante.
 

„Upisat ću ili ekonomiju ili marketing, ili talijanski ili engleski. Ova smotra me samo još više zbunila, ali me usmjerila malo više prema ekonomiji“, ispričala je jedna od maturantica.


Studenti na štandovima pokazali su se izrazito susretljivi prema maturantima te su im čak dali informacije o srodnim fakultetima ili veleučilištima.

 

„Najvjerojatnije ću upisati TVZ. Ova Smotra mi je čak i pomogla, bio sam na štandu kod FER-a, oni su mi dali informacije o kolegijima koje bi mogao imati i na TVZ-u.“ – rekao je drugi maturant.


Još jedna maturantica bila je oduševljena studentima koji su joj pružali informacije.
 

„Planiram upisati Kineziološki fakultet. Smotra mi je definitivno pomogla u odluci, razgovarala sam sa studentima i malo su me uveli u fakultet, veselim se upisu“, nadodala je treća maturantica.
 

FOTO: Smotra Sveučilišta, Studentski.hr/ Brian J. Piplica


Dojmovi posjetitelja, odviše su pozitivni, iako su neki nakon posjeta Smotri ostali zbunjeni, ne treba ih kriviti jer je svaki fakultet istaknuo svoje snage na kreativan i primamljiv način.
FOTO: STUDENTSKI.HR/ BRIAN J. PIPLICA, PR UNIZG