LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti na kvizu

21-godišnji PMF-ovac u „Milijunašu” osvojio 125 000 kuna, evo koje ga je pitanje zaustavilo

21-godišnji student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu osvojio je najviši iznos u jučerašnjem „Milijunašu”.

21-godišnji student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu osvojio je najviši iznos u jučerašnjem „Milijunašu”.

U novom izdanju popularna game-showa Tko želi biti milijunaš? najviši iznos, 125 000 kuna, osvojio je 21-godišnji Zagrepčanin Marin Knežević, prenosi HRT

Pobjedom u Najbržem prstu u stolac nasuprot Tarikovu sjeo je 21-godišnji student kemije na PMF-u, Marin Knežević. Prvoga džokera, pola-pola, iskoristio je na pitanju za 16 000 kuna. Tražio se naslov romana indijskog diplomata Vikasa Swarupa koji je poslužio kao književni predložak za višestruko Oscarima nagrađen film Milijunaš s ulice. Među ponuđenim naslovima nalazili su se R & B, B & B, Q & A i R & D. Upotrebom spomenuta džokera iz sužena izbora potom su ispali naslovi R & B te R & D pa se natjecatelj opredijelio za točan odgovor – Q & A (Questions and Answers odnosno Pitanja i odgovori).

Tko je 1800. prvi primijetio utjecaj ljudi na promjenu klime, glasilo je pitanje za 64 000 kuna na kojemu je iskoristio džokera zovi pročitavši mu imena Jean-Baptistea Lamarcka, Charlesa Darwina, Carla von Linnéa i Alexandera von Humboldta. Džoker je naglasio kako nije siguran, no da misli kako bi riječ mogla biti o Humboldtu. Konačnim odgovorom, ponudom Humboldtova imena, kojega je i sam natjecatelj spomenuo sjetivši se po njemačkom prirodoslovcu, geografu i istraživaču nazvane hladne morske struje, Marin je osvojio spomenuti iznos te krenuo na sljedeće pitanje.

Za iznos od 125 000 kuna tražilo se pak ime države koja, kao domaćin Ljetnih OI, nije osvojila nijednu zlatnu medalju. Nizozemska, Finska, Kanada ili Južna Koreja, upitao je znalce odnosno Ivana, koji mu je pomogao rekavši kako je posrijedi Kanada. Naime, Kanada je godine 1976, za vrijeme održavanja Ljetnih OI u Montrealu, osvojila pet srebrnih, šest brončanih, no nijednu zlatnu medalju.

Odustajanjem na 13. pitanju Marin je stolac prepustio sljedećem natjecatelju. Naime, nije znao je li Michael Caine, Anthony Hopkins, Gene Hackman ili Dustin Hoffman svoje umjetničko prezime odabrao ugledavši iz telefonske govornice reklamu za film legendarnog Humphreyja Bogarta. 

Mora li se odlučiti za jedno od prezimena glumačkih velikana, opredijelio bi se, kaže, za Hopkinsovo. No, svoje umjetničko prezime, vidjevši reklamu za ratnu dramu Pobuna na brodu Caine, s Bogartom na čelu glumačkog ansambla, odabrao je – Michael Caine.
FOTO: PIXABAY