LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Od uspješne studentice do magistre religijskih znanosti

2020. nije svima tako loša: Jasminka ima 76 godina i nedavno je diplomirala

Jasminka Šoštarić Vanjak, donedavna 76-godišnja studentica, još je jedan studij uspješno privela kraju. Postala je magistra religijskih znanosti, a sada će se, nakon uspješnog studija, posvetiti privatnom životu.

Jasminka Šoštarić Vanjak, donedavna 76-godišnja studentica, još je jedan studij uspješno privela kraju. Postala je magistra religijskih znanosti, a sada će se, nakon uspješnog studija, posvetiti privatnom životu.

Jasminka Šoštarić Vanjak neobična je i inspirativna žena u dobi od 76 godina koja je čisti dokaz da su godine samo broj. Naime, unatoč koronarizi uspješno je privela svoj studij kraju i postala magistra religijskih znanosti te tako stekla svoju drugu diplomu.
Vezano: Rođena je 1944. godine, jednu diplomu već ima u rukama, a uskoro će imati i drugu
Prvu je diplomu Jasminka, kako nam je otkrila prije dvije godine, o čemu više možete pročitati na ranije navedenoj poveznici, stekla 1968. na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu iz Medicinske biokemije te je više od 40 godina radila u laboratoriju. 

Kako nam je tada otkrila, kolegice, kolege i profesori prihvatili su je sasvim normalno, godine ju nikada nisu zamarale, nego je jednako kao i njezini kolege, strahovala pred kolokvijima i ispitima, s njima ponavljala i slično. Već je i prije bila aktivna u društvu, igrala tenis, šetala na Jarunu, članica je Liječničkog katoličkog društva, a uključena je tada bila i u Dopisnu teologiju. 

Prema onome što je otkrila nedavno u emisiji Provjereno, došlo je vrijeme da se posveti privatnom životu. Sada će, kaže, sređivati knjige i papire i baviti se onim što ju zanima, no proslava diplome tek ju čeka:

– Tako je kako je trebalo biti u ovoj nezgodnoj situaciji koje su nas zadesile, i ove maske, brnjice, kako ih ja zovem, ali lijepo je od fakulteta da nam je to omogućio. Nije mi nitko ni od prijatelja došao jer se moraju mjere poštovati, ali bit će vremena za fešte u proljeće kad sve ovo prođe.

Osim navedenoga, sada će imati i više vremena posvetiti se svojim bližnjima, svojem suprugu koji joj je bio podrška tijekom cijelog studija. Za kraj, podsjećamo vas na poruku koju je u razgovoru s nama uputila studentima prije dvije godine, a koja je sada, potebna možda više nego ikada prije:

– Starost brzo dođe, ali je lijepa. Želim vam da svakodnevno nalazite ljepotu življenja  i da vam život bude ispunjen ljubavlju i radošću. Sve su poteškoće i problemi rješivi i kratkog su vijeka.

FOTO: YOUTUBE/FFRZ