LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje u programiranju

20 000 kuna pobjedničkom timu try{code}catch hackathona

– Hackathon try{code}catch odlična je prilika za mlade programere da se pokažu u najboljem svjetlu i ugrabe priliku za daljnji razvoj svojih ideja, ali i da postanu dio Combis NeoStartupa. – istaknuo je Mladen Maras.

– Hackathon try{code}catch odlična je prilika za mlade programere da se pokažu u najboljem svjetlu i ugrabe priliku za daljnji razvoj svojih ideja, ali i da postanu dio Combis NeoStartupa. – istaknuo je Mladen Maras.

Stiže dobra vijest za sve studente željne stjecanja novih iskustava i znanja u svijetu programiranja – pružatelj IT usluga Combis organizira treće izdanje 24-satnog natjecanja try{code}catch hackathon. Održat će se 23. i 24. svibnja, i to po prvi puta u sklopu 12. Combis konferencije u hotelu Valamar Diamant u Poreču.

Hackathon je namijenjen svim redovnim i izvanrednim studentima u Hrvatskoj koji će imati priliku pokazati svoje vještine programiranja, naučiti nešto novo, prezentirati svoje ideje i inspirirati brojne sudionike Combis konferencije. Tu je i prilika za osvajanje glavne nagrade u iznosu od 20 000 kuna za najbolji tim i mogućnost rada na inovativnim projektima unutar Combis NeoStartup programa.

Osim toga, svi sudionici hackathona imaju priliku sudjelovati na jednoj od vodećih regionalnih IT konferencija. Moći će poslušati top ICT studije slučaja i ostala edukativna predavanja o najnovijim ICT rješenjima i uslugama, pa i sudjelovati u kvalitetnom networkingu i ugrabiti priliku za neko buduće zaposlenje.

– Ove smo godine hackathon odlučili organizirati u sklopu naše tradicionalne COMBIS konferencije u Poreču upravo kako bismo studentima pružili priliku da čuju nešto novo i educiraju se od ponajboljih stručnjaka iz ICT svijeta. Vjerujem kako je ovo odlična prilika za studente da dožive ICT sektor iz prve ruke,  što ih može dodatno potaknuti da nastave razvijati svoje znanje i kreiraju inovativna rješenja i izvan samih fakulteta. – rekao je Mladen Maras, direktor try{code}catch hackathona.

Combis i ovog puta omogućuje pobjednicima hackathona priliku za rad u timu i na inovativnim projektima NeoStartup programa čiji je cilj poticanje startup kulture unutar Combisa. Osim toga, prezentirat će se tri najbolja rješenja sudionicima na zatvaranju konferencije koje će se održati 25. svibnja, a studenti će tako dobiti priliku da se njihove ideje čuju i u zajednici stručnjaka IT sektora.

– U ove dvije godine što smo organizirali hackathon u Zagrebu studenti su nas svojim idejama i razmišljanjem stvarno inspirirali. Hackathon trycodecatch odlična je prilika za mlade programere da se pokažu u najboljem svjetlu i ugrabe priliku za daljnji razvoj svojih ideja, ali i da postanu dio Combis NeoStartupa. – istaknuo je Maras.

Prijave traju do 30. travnja na službenoj web stranici try{code}catch gdje se također mogu pronaći i sve informacije o ovogodišnjem izdanju kao i besplatnom prijevozu, smještaju i akreditacijama za 12. Combis konferenciju za sve sudionike natjecanja.

FOTO: ANITA KLASNIĆ / STUDENTSKI.HR