LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu i Crveni križ

12 minuta za 3 života – studenti i darivanje krvi

Cilj je bio potaknuti mlade da postanu darivatelji i shvate da samo 12 minuta njihova vremena može spasiti čak tri života.

Cilj je bio potaknuti mlade da postanu darivatelji i shvate da samo 12 minuta njihova vremena može spasiti čak tri života.

Tijekom studenog, KBC Split i Crveni križ Split uputili su više puta apel zajednici za hitnim darivanjem krvi, budući da je Zavod za transfuzijsku medicinu splitskog KBC-a suočen s alarmantnim nedostatkom svih krvnih grupa.

Sveučilište u Splitu prepoznalo je važnost odgovornosti i solidarnosti te odlučilo poduzeti konkretne korake kako bi potaknulo mlade ljude na darivanje krvi. U suradnji s Crvenim križom i Zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Split, fakulteti su pokrenuli promotivne aktivnosti s ciljem osvještavanja studenata o humanom činu darivanja krvi, piše Slobodna Dalmacija.
 


VEZANO: Studenti napravili automobil na solarni pogon



Na fakultetima su provedene različite promotivne aktivnosti, a studentima su na jednostavan način približili plemeniti čin darivanja krvi. Cilj je bio potaknuti mlade da postanu darivatelji i shvate da samo 12 minuta njihova vremena može spasiti čak tri života. Ubrzo su reakcije splitskih studenata, ali i zaposlenika Sveučilišta, nadmašile očekivanja.

Izniman uspjeh


Prema informacijama Crvenog križa, u manje od mjesec dana provedbe akcije „12 minuta za 3 života", studenti splitskih fakulteta darovali su impresivnih 235 doza krvnih pripravaka, a čak 109 studenata prvi put je sudjelovalo u darivanju krvi.

Crveni križ Split izrazio je zahvalnost studentima na njihovom hvalevrijednom doprinosu spašavanju ljudskih života. Također, istaknuli su podršku koju su pružili Ekonomski, Filozofski, Pravni, PMF i FESB fakultet te pozvali studente da nastave s ovakvim plemenitim akcijama i u narednoj godini, potičući suradnju i humanost na svim fakultetima Sveučilišta u Splitu.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA