LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofskog fakulteta u Splitu

Vandalizam na splitskom Filozofskom fakultetu: na teren izašla policija

Prema novoj Odluci o komunalnom redu, koja je stupila na snagu u rujnu 2023. godine, kazne za ovakva djela kreću se od 260 eura do 1 320 eura, ovisno o tome je li počinitelj maloljetnik, odrasla osoba ili pravna osoba.

Prema novoj Odluci o komunalnom redu, koja je stupila na snagu u rujnu 2023. godine, kazne za ovakva djela kreću se od 260 eura do 1 320 eura, ovisno o tome je li počinitelj maloljetnik, odrasla osoba ili pravna osoba.

Jučer su studenti Filozofskog fakulteta u Splitu ostali šokirani dolaskom na nastavu. Zgrada fakulteta bila je išarana crvenim grafitima s porukama podrške Palestini. Policija je promptno reagirala na dojavu te je trenutno na terenu, istražujući okolnosti ovog događaja. Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrđeno je da su zaprimili dojavu o vandalizmu i da poduzimaju potrebne radnje kako bi identificirali počinitelje, prenosi Dalmacija Danas.

Nepoznati počinitelji koristili su sprej kako bi ispisali političke poruke, izazvavši iznenađenje i zgražanje među studentima i zaposlenicima fakulteta. Pročelje Filozofskog fakulteta prekriveno je crvenim grafitima, među kojima se nalaze natpisi poput „Stop suradnja s Israhellom” i „From the river to the sea, Palestine will be free”, koji izražavaju podršku Palestini i pozivaju na prekid suradnje s Izraelom. Na vratima fakulteta također je ispisano „Ffst shame on you”, dodatno pojačavajući političku poruku ovog čina vandalizma.

Kulturni spektakl u Splitu: Književni susret s Valterom Hugom MãeomPrema novoj Odluci o komunalnom redu, koja je stupila na snagu u rujnu 2023. godine, kazne za ovakva djela kreću se od 260 eura do 1 320 eura, ovisno o tome je li počinitelj maloljetnik, odrasla osoba ili pravna osoba. Maloljetnici bi mogli biti kažnjeni s 260 eura, odrasli počinitelji s 650 eura, dok bi pravne osobe mogle platiti najvišu kaznu od 1 320 eura.

Studenti različitih smjerova ujedinjeni na kreativnom projektu!


Studenti su, očekivano, bili iznenađeni i zatečeni ovim događajem.
 

„Dolazim na kolokvij kad ono vidim da su vrata išarana crvenom bojom. Ne znam što bih rekla, sve me jako iznenadilo.", rekla je jedna studentica.

 

„Baš me zanima tko će to oprati.”, pitaju se drugi studenti.


Ovaj čin vandalizma podigao je niz pitanja i izazvao burne reakcije, no odluka o podizanju kaznene prijave sada je u rukama Filozofskog fakulteta.
IZVOR: DALMACIJA DANAS
FOTO: DALMACIJA DANAS, FOTOGRAFIJA ČITATELJA