LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Riječki studenti turizma i hotelijerstva kroz Tjedan poduzetništva motivirali su se za prve poslovne korake

Tjedan poduzetništva je za cilj imao prikazati prve ideje koje su prerasle u uspješne poduzetničke pothvate, a priče su ispričali bivši studenti.

Tjedan poduzetništva je za cilj imao prikazati prve ideje koje su prerasle u uspješne poduzetničke pothvate, a priče su ispričali bivši studenti.

U organizaciji Centra za karijere i stručnu praksu na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu se od 24. do 28. listopada održao Tjedan poduzetništva ispunjen zanimljivim predavanjima, radionicama i panelom Poduzetničke ćakule, piše Novi list.

Tjedan poduzetništva je za cilj imao prikazati prve ideje koje su prerasle u uspješne poduzetničke pothvate, a priče su ispričali bivši studenti.

Tako je Danko Žitinić, jedan od osnivača Aestus Group Rijeka i član ALUMNI Udruge diplomiranih studenta FMTU-a Opatija prezentirao studentima svoj put od studenta do poduzetnika, a okosnica njegova predavanja bilo je isticanje važnosti kontinuiranog učenja i prihvaćanja svakodnevnog rizika poslovanja.

Također, bile su održane i zanimljive radionice, a jednu takvu naziva „Kako hakirati mozak da stvara poduzetničke ideje” održao je psiholog Ivan Tarle, objasnivši koju dnevnu rutinu bi trebalo usvojiti kako bi se postigla bolja produktivnost.

Poduzetničke ćakule održane su u organizaciji Grada Opatije i Centra za inovacije u turizmu Hubbazia, u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

U središtu svega bila je panel-rasprave na aktualnu temu „Održivost poduzetništva u turizmu”. O cijelom rasponu pojma održivosti i njegove povezanosti s poduzetništvom i turizmom govorilo je troje panelista: dr. sc. Ines Milohnić, redovita profesorica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Nedjeljko Pinezić, dugogodišnji savjetnik – trener u projektima razvoja održivog turizma UNDP-a i USAID-a u zemljama Zapadnog Balkana te Tamara Sergo, pročelnica Upravnog odjela za financije i društvene djelatnosti Grada Opatije.

Bivši student Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, danas vlasnik Design Hotela Navis Opatija i potpredsjednik ALUMNI Udruge diplomiranih studenata FMTU-a Opatija Krunoslav Kapetanović prezentirao je studentima što znači biti poduzetnik u hotelijerstvu. Prenio je studentima ključne trendove poduzetništva u hotelijerstvu, iznio primjere dobre prakse te na vlastitom primjeru motivirao studente za generiranje poduzetničkih inicijativa tijekom i nakon završetka studija.

Poduzetnički tjedan je završio predavanjem pod nazivom „Kako boostati sebe na tržištu rada?” koje je održala gospođa Verica Mance, predstavnica Udruge Vere Montis.

U sklopu predavanja predstavljen je europski projekt BOOST: Boosting Outstanding Omnicompetent Succeessful Talents, a istaknuta je i važnost mekih vještina u kreiranju studentskog karijernog puta te važnost kompetencija budućnosti.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA