LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bardonecchia University Snowbreak

Zlato za pulsko sveučilište na međunarodnom sveučilišnom skijaškom natjecanju u Italiji

Pulski su studenti na ovom natjecanju prvi put nastupali prošle godine. Tada je Francesca Korenić bila druga, a Sebastijan Sinožić peti u konkurenciji veleslaloma.

Pulski su studenti na ovom natjecanju prvi put nastupali prošle godine. Tada je Francesca Korenić bila druga, a Sebastijan Sinožić peti u konkurenciji veleslaloma.

Od 11. do 15. ožujka 2015. godine po sedmi se puta održala Bardonecchia University Snowbreak u sklopu koje su se održali studentski okršaji u nekoliko skijaških/snowboarding disciplina.

Organizatori natjecanja ponovno su bili studentska sportska organizacije A.S.D. Eurosportevents i Sveučilište Bocconi iz Milana. Već dug niz godina uspješno organiziraju i međunarodne sveučilišne turnire Euromilano (Milano) i Euroma (Rim).

Pulski su studenti na ovom natjecanju prvi put nastupali prošle godine Tada je Francesca Korenić bila druga, a Sebastijan Sinožić peti u konkurenciji veleslaloma.

Ove je godine situacija bila skoro pa obrnuta, ali se Sebastijan ipak uspio popeti na najviše postolje i osvojiti prvo snježno zlato za Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Francesca, inače prvakinja Istarske županije u veleslalomu, ove je godine završila četvrta i ostala tik do postolja. Razlog tome leži u vrlo jakoj konkurenciji i činjenici da je Francesca ove godine puno manje vremena provela trenirajući na snijegu. Imajući u vidu da od takozvanih skijaških nacija jedino nije bilo predstavnika sveučilišta iz Austrije, možemo zaključiti da pulski studenti – koji žive na moru i nisu okruženi planinama kao brojna sveučilišta u Italiji, Francuskoj ili Švicarskoj – postižu nevjerojatne rezultate!! Treba napomenuti da su i Francesca i Sebastijan studenti druge godine informatike, pa budućnost pulskoga sveučilišnog skijanja još nekoliko godina nije upitna.

Nakon predivna prva dva dana kada su se naši studenti pripremali i trenirali u vrhunskim uvjetima s dosta snijega i još više sunca, na dan natjecanja u veleslalomu vrijeme se u potpunosti promijenilo. Prava snježna mećava i sumaglica bile su pravi izazov za skijaše i boardere na olimpijskoj stazi gdje je jedna vožnja trajala u prosjeku 1 minutu i 15 sekundi. U takvim je uvjetima Sebastijan s visokim brojem 48 postigao pravi podvig jer je u prvoj vožnji išao na sve ili ništa i probio se na treće mjesto.

U drugoj je vožnji Sebastijan još jednom potvrdio kvalitetu te je nakon svog nastupa poveo s gotovo sekundu prednosti od konkurencije. Kako se vrijeme stalno pogoršavalo, prva su dva favorita sa Sveučilišta Grenoble i Sveučilišta St.Gallen, zapravo vodeći iz prve vožnje, pogriješila i izletjela sa staze. To je značilo samo jedno – zlatna medalja putuje za Pulu! Francesca je također jako dobro odvozila svoje vožnje, ali studentice iz Rusije, Italije i Francuske ove su godine ipak bile prevelika prepreka za postolje.

Bardonecchia University Snowbreak 2015 bilo je odlično organizirano natjecanje u kojem je bilo dovoljno vremena za treniranje, natjecanja, ali, prije svega, i druženje sa studentima iz cijele Europe. Organizator je drugu večer iznenadio sve natjecatelje te je organizirao druženje i večeru u restoranu na vrhu planine, pa su se oko 22:00, po mrklom mraku, svi sudionici spuštali po stazi s bakljama u ruci. Doživljaj koji će naši student zasigurno pamtiti cijeli život.

Studente je na natjecanju pratio voditelj delegacije dr. sc. Dean Sinković, MBA koordinator za međunarodnu suradnju i sport Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli.

FOTO: S.V.