LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebačka studentska futsal liga

ZKHS, Vukovarci, Plavi mjesec i SUS kreću u borbu za najbolju studentsku ekipu u gradu

Zagrebačka studentska futsal liga ponovno je zapalila atmosferu na terenima NC Šalate ove nedjelje, kada su se igrali susreti četvrtfinala najveće studentske futsal lige u gradu.

Zagrebačka studentska futsal liga ponovno je zapalila atmosferu na terenima NC Šalate ove nedjelje, kada su se igrali susreti četvrtfinala najveće studentske futsal lige u gradu.

Zagrebačka studentska futsal liga ponovno je zapalila atmosferu na terenima NC Šalate ove nedjelje kada su se igrali susreti četvrtfinala najveće studentske futsal lige u gradu. Ponovno se dogodilo ispadanje favorita, što je pokazalo da favoriti u nogometu ne postoje, barem ne na terenu nakon sučeva početnog zvižduka, pa krenimo redom.

U prvoj utakmici četvrtfinala susreli su se stari znanci, SC Šara i Udruga Vukovarsko-srijemskih studenata, koji su već jedan okršaj imali u skupini, a tada je SC Šara bila uspješnija. Ipak, u ovoj fazi natjecanja to je bila sasvim druga utakmica te se nitko nije usudio unaprijed prognozirati ishod ove utakmice.

Kompletan i pojačani sastav Vukovaraca krenuo je silovito u ovu utakmicu te su u 2. minuti poveli preko prvog topnika Ivančića. U 6. minuti vodstvo na 2:0 povećava Geljić, ali u 10. minuti Jugovac zabija za SC Šaru i smanjuje rezultat na 2:1.

Otprilike bi to bilo sve što smo mogli vidjeti od ekipe SC Šare, jer svaki put kada bi uspjeli proći obranu Vukovaraca, stvorio bi se nezaustavljivi čuvar mreže Marić. Do kraja utakmice Vukovarci su rezultat povećali na 6:1, a strijelci su bili Geljić po drugi put, Petrović dva puta i Pezelj.

Drugu utakmicu četvrtfinala činile su ekipe Baltazar i Plavi mjesec, gdje je ekipa Baltazara ušla kao favorit, ali ponovno se pokazalo da favoriti ne pobjeđuju uvijek. Baltazar je imao kontrolu nad utakmicom, dok se vrlo dobri Plavi mjesec branio i čekao svoju priliku iz kontre i polukontre. U drugom poluvremenu napetost se mogla rezati nožem, a tada se događa ključni trenutak utakmice, kada zbog nesportskog ponašanja crveni karton dobiva Durlen.

ZSFL četvrtfinale 2015 2
 
ZSFL četvrtfinale 2015, FOTO: ZSFL
 
 

Tu se utakmica zahuktava i iako je Baltazar imao 2 minute igrača više, nisu ništa dobro napravili, dapače, potkrala im se velika pogreška i srčani Plavi mjesec preko Hercega dolazi u vodstvo. U tom trenutku kreće velika euforija u redovima Plavog mjeseca, ali već minutu nakon primljenog gola Toth iz uigrane akcije iz kornera zabija gol i vraća rezultat u egal te u tim trenucima na semaforu stoji rezultat 1:1. Iako smo do kraja vidjeli nekoliko prilika s obje strane, nijedna ekipa nije zabila pogodak te se pobjednik odlučivao na penale, kada su dečki iz Plavog mjeseca bili nepogrešivi te zasluženo prošli u polufinale.

Meradog i SUS treći par je četvrtfinala. Predviđanja su bila da predviđanja nema, a jedino što je bilo sigurno jest da će borba na terenu biti do zadnjeg trenutka. Upravo se to pokazalo točnim, bilo je puno želje s obje strane, ali ključni trenutak dogodio se u 20. minuti utakmice, kada Ukalović zabija za Slavonsku udrugu studenata. Na kraju se ispostavilo da će taj pogodak biti vrijedan polufinala Zagrebačke studentske futsal lige. Utakmica je bila isprekidana prekršajima s obje strane, a i suci utakmice pokazali su 4 žuta kartona, što najbolje govori o kakvoj se borbi na terenu radilo.

ZSFL četvrtfinale 2015 3
 
ZSFL četvrtfinale 2015, FOTO: ZSFL
 
 

Zadnji par četvrtfinala ovogodišnjeg izdanja Zagrebačke studentske futsal lige odigrao se između ZKHS-a i TVZ-a. ZKHS ponovno je pokazao zašto su jedni od glavnih favorita za osvajanje lige te je lakše nego očekivano „razbio“ ekipu TVZ-a s ukupno 8:3. Već u prvih 15. minuta utakmice ZKHS ima prednost od 5:1 te održavanje prednosti nije bilo upitno. Kod ZKHS-a iznimno je raspoložen bio Palac, koji je u pobjedu ugradio 3 pogotka, što su dečki iz ZKHS-a dočekali s veseljem, jer je on zasigurno prva napadačka prijetnja njihovog sastava, kojem ove godine i nije sve polazilo od noge, ali izgleda da je pravu formu uhvatio u pravo vrijeme. Uz njega su strijelci za ZKHS bili Lasić i Markić po dva puta te Bandić jednom. Za TVZ su zabijali Ešegović i Lončar dva puta.


Ovog vikenda očekuje nas mala pauza prije završnice Zagrebačke studentske futsal lige, a zasigurno će biti užitak gledati polufinalne susrete između Plavog mjeseca i SUS-a te ZKHS-a i Udruge Vukovarsko-srijemskih studenata, koji se spremaju sljedeći vikend.

FOTO: ZSFL