LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub Metropolis

Zbog turnira u kultnom PES-u isplati se skinuti "joystick s klina"

Turnir u PES-u igrat će se u nedjelju, 2. srpnja. Prijava je besplatna, a pobjednike očekuju nagrade.

Turnir u PES-u igrat će se u nedjelju, 2. srpnja. Prijava je besplatna, a pobjednike očekuju nagrade.

Zagrebački klub Metropolis ugostit će majstore virtualnog nogometa na velikom turniru u igrici Pro Evolution Soccer 6, koja će se igrati na konzoli Playstation 2. Prvi turnir ovakve vrste organizira udruga Novi mediji, koja je također i organizator Kviza općeg znanja, popularne KOZe. Turnir u PES-u igrat će se u nedjelju, 2. srpnja. Prijava je besplatna, a pobjednike očekuju nagrade.

– Koncept turnira je sljedeći: dovučete svoje frendove, međusobno se nadmećete, a najbolji osvaja titulu jednog i jedinog PES mastera. S druge strane, mi u rukavu čuvamo više različitih opcija igranja turnira ovisno o broju prijavljenih natjecatelja – ukratko opisuju organizatori.

Pro Evolution Soccer 6 među ljubiteljima nogometnih videoigrica ima kultni status i često ga se naziva najboljim PES-om koji je ikad izašao, usprkos tome što velik dio klubova i igrača nije licenciran. Igrica je izašla u krajem 2006. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što je Italija osvojila Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, a veliki Zinedine Zidane završio svoju (karij)eru na vrlo ružan način.

U narednoj sezoni Ligu prvaka uzeo je AC Milan, a Zlatnu loptu u svoje je vitrine, prvi i posljednji put, stavio Brazilac Kaka. Nakon njega, dodjela Zlatne lopte postala je privatna zabava Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Ipak, zaštitno lice ovog PES-a postao je s godinama Brazilac Adriano, tadašnji napadač milanskog Intera koji je notoran postao najprije zbog svog razornog udarca ljevicom, a kasnije zbog raskalašenih noćnih provoda uz prostitutke i alkohol.

PES je, u vremenu u kojem su mobiteli služili samo za zvanje i slanje SMS poruka, a internet bio brz kao Van Buyten, bio jedan od najboljih načina provođenja vremena s društvom. Legenda kaže da nitko nikad nije priznao da je loš igrač, već se uvijek u eventualne poraze umiješao spoj nesreće i domaćinskog suđenja. Cilj ovog turnira je vratiti nas na trenutak u mlađe dane te podsjetiti nas na sve nogometne uspjehe, bolne poraze, proslave pogodaka, razbijene joysticke i  dijelove pokućstva. Prijaviti se možete na poveznici.

 

 

FOTO: BALLS.ORG