LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Esport turnir za studente

Završila druga sezona Student Esports Tournamenta: TVZ obranio titulu pobjednika!

Gotova je i druga sezona Student Esport Tournamenta. Ovaj jedinstveni esport turnir za studente trajao je tri mjeseca, a u tom periodu timovi šesnaest obrazovnih institucija tehničkog usmjerenja natjecali su se za laskavu titulu najboljega.

Gotova je i druga sezona Student Esport Tournamenta. Ovaj jedinstveni esport turnir za studente trajao je tri mjeseca, a u tom periodu timovi šesnaest obrazovnih institucija tehničkog usmjerenja natjecali su se za laskavu titulu najboljega.

Titula najboljeg studentskog esport tima pripala je TVZu koji je ove kojemu je ovo druga pobjeda na turniru te veliki trofej ove godine ne predaje drugom timu. Ovime si je pobjednički tim osigurao novčanu nagradu te šest Samsung gaming monitora Odyssey CRG5, dok su drugoplasirani (FER) i trećeplasirani (Algebra) također osigurali novčane nagrade.

Ukupnu pobjedu u A ligi odnio je Fakultet informatike u Puli (FIPU), a slijede ga Tehnički fakultet u Puli (TFPU) i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci (RITEH).

I dok su neki fakulteti zadržali svoje pozicije unutar liga u kojima su startali sezonu, kod četiri ekipe, to nije slučaj. Naime, kao u nogometu, na kraju SET sezone dva najlošije plasirana tima iz S lige prelaze u A ligu, dok njihovo mjesto zauzimaju najbolje plasirani u A ligi. U S ligu tako prelaze dva tima iz Pule - Fakultet informatike u Puli (FIPU) i Tehnički fakultet u Puli (TFPU), dok će se za povratak u S ligu iduće sezone boriti Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i Sveučilište Sjever.

S ligu činili su fakulteti koji su nastupali u prvoj sezoni, a to su abecednim redom: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište Sjever, Tehničko Veleučilište u Zagrebu i Visoko Učilište Algebra.

Osam fakulteta koji su im se ove sezone pridružili na turniru kroz A ligu su Fakultet Informatike u Puli, Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, Tehnički fakultet u Puli, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Veleučilište Velika Gorica i Visoka škola RIT Croatia.

Kroz period od tri mjeseca navedeni timovi su snage odmjerili u čak pet popularnih esport naslova: League of Legends, Valorant, Rocket League, Counter Strike: Global Offensive i PUBG Battlegrounds.

Sljedeća sezona ovog popularnog studentskog esport turnira najavljena je za listopad ove godine.

Partneri koji su ove sezone podržali fakultet na ovom jedinstvenom turniru su Ars Futura, AdScanner, Superology, Raw Fury, Samsung, Panteh i White Shark.
FOTO: PRESS