LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GAMESI ISPUNILI SVOJE CILJEVE

Završeno ovogodišnje STEM Games natjecanje, evo tko su pobjednici

Međunarodno studentsko natjecanje, STEM Games, službeno je završilo prošle nedjelje u Umagu.

Međunarodno studentsko natjecanje, STEM Games, službeno je završilo prošle nedjelje u Umagu.

Iako se mislilo da će sve biti u znaku lošeg vremena i kiše, vrijeme se ipak smilovalo i ovogodišnji Gamesi uspjeli su ispuniti sve svoje ciljeve, a to je omogućiti svim natjecateljima da odrade svoja natjecanja neometano do kraja i da se svi dobro zabave uz dodatne popratne sadržaje.

Bilo je mnogo kategorija natjecanja, kao i mnogo prijavljenih fakulteta pa je cijeli tjedan bio prepun zanimljivosti i napetosti! Aktivno je bilo po cijele dane u dvoranama gdje su se igrali futsal, rukomet, košarka, odbojka i stolni tenis, dok su se natjecanja u e-sportu i znanju te naposlijetku i odbojci na pijesku mogla popratiti u samom resortu Polynesia.

U muškoj su kategoriji u futsalu prvu titulu ponijeli studenti FOI-a, u košarci FER-a, fakultet FESB-a u rukometu, FERIT-a u odbojci, a FSB-a u odbojci na pijesku, kao i u stolnom tenisu i veslanju. RITEH je predvodio u šahu.

Prvo zlato s Europskih sveučilišnih igara stiglo u džudu. Studenti briljirali i u kickboxingu


U ženskim kategorijama, PMF iz Zagreba osvojio je ovogodišnje natjecanje u futsalu i dvoranskoj odbojci, FER-ovke u košarci, UNIPU u rukometu, odbojku na pijesku osvojile su studentice RITEH-a, dok je FOI bio prvi u stolnom tenisu. FERIT je prednjačio u šahu, a u veslanju to je bio PMF iz Zagreba.

Započele su Europske sveučilišne igre 2024., provjerite koja hrvatska sveučilišta nastupaju



Ove je godine studente svaku večer zabavljao DJ dok su za vikend uslijedili domaći izvođači pa je tako u petak atmosferu dizala Vesna Pisarović, a u subotu je uz poznate domaće hitove sve zaključio Bruno Rački i njegov bend Valovi.

FOTO: UNSPLASH