LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Školski sportski savez Grada Zagreba

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika primio državne prvake te istaknuo ulaganja u škole, dvorane i trenere

Na završnicama državnih prvenstava je sudjelovalo ukupno 107 školskih sportskih društava iz cijele Hrvatske. Učenici su osvojili impresivnih 66 medalja, od čega 29 zlatnih, 22 srebrne i 15 brončanih medalja, potvrđujući svoju izvrsnost i posvećenost sportu.

Na završnicama državnih prvenstava je sudjelovalo ukupno 107 školskih sportskih društava iz cijele Hrvatske. Učenici su osvojili impresivnih 66 medalja, od čega 29 zlatnih, 22 srebrne i 15 brončanih medalja, potvrđujući svoju izvrsnost i posvećenost sportu.

Jučer je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet u prostorijama Gradske uprave primio učenike i mentore koji su predstavljali državne prvake na natjecanjima školskih sportskih društava Republike Hrvatske za školsku godinu 2023./2024. Korlaet je čestitao učenicima na postignutim uspjesima te izrazio nadu u njihov daljnji napredak, kako u sportskim tako i u akademskim područjima. Istaknuo je važnost školskog sporta za razvoj mladih, potičući ih da nastave svoj sportski put s istim žarom.
 

„Vi ste  perjanice zagrebačkog školskog sporta i prvaci na hrvatskim školskim natjecanjima. Veselim se upoznati svakog od vas ponaosob i vidjeti prezentaciju o Školskom sportskom savezu Grada Zagreba, odnosno o vašim uspjesima i rezultatima. Svima nam je sport jako važan i imamo velika ulaganja u školski sport i velika očekivanja od školskog sporta, i to ne samo onaj vrhunski sport, nego i rekreativni i školski. Povećavaju se ulaganja u škole i u dvorane kao i ulaganja u trenere.“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika.


U školskoj godini 2023./2024., više od 15 tisuća učenika sudjelovalo je na natjecanjima školskih sportskih društava diljem Hrvatske, što svjedoči o rastu popularnosti i važnosti ovih natjecanja. Na završnicama državnih prvenstava, koja je organizirao Hrvatski školski sportski savez, sudjelovalo je ukupno 107 školskih sportskih društava iz cijele Hrvatske. Učenici su osvojili impresivnih 66 medalja, od čega 29 zlatnih, 22 srebrne i 15 brončanih medalja, potvrđujući svoju izvrsnost i posvećenost sportu.

Sportsko-zabavni spektakl na krovu Kampusa, nezaboravni događaj za studente



U ime svih nagrađenih, zamjeniku gradonačelnika zahvalio je predsjednik Školskog sportskog saveza Grada Zagreba, Pere Markić. Markić je istaknuo sve veću popularnost sportskih natjecanja svake godine te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom odličnom suradnjom s Gradom i djelatnicima Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

Ilegalni pristupi sportu: mladi u Hrvatskoj i EU preferiraju ilegalne izvore za streaming i kupovinu sportske opreme



Popis državnih prvaka u školskoj godini 2023./2024. se nalazi na sljedećoj poveznici.
IZVOR: ŠKOLSKI SPORTSKI SAVEZ GRADA ZAGREBA
FOTO: ŠKOLSKI SPORTSKI SAVEZ GRADA ZAGREBA / FACEBOOK