LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatski akademski sportski savez

Zagrebački tenisači završili nastup na Europskim sveučilišnim igrama odličnim četvrtim mjestom

Ovaj rezultat došao je nakon niza pobjeda i intenzivnih mečeva koji su pokazali snagu i predanost naših sportaša, javlja Hrvatski akademski sportski savez.

Ovaj rezultat došao je nakon niza pobjeda i intenzivnih mečeva koji su pokazali snagu i predanost naših sportaša, javlja Hrvatski akademski sportski savez.

Tenisači Sveučilišta u Zagrebu postigli su izvanredan uspjeh na ovogodišnjim Europskim sveučilišnim igrama (EUG 2024), plasiravši se na impresivno četvrto mjesto.

Tenisači su započeli natjecanje pobjedom nad Sveučilištem u Debrecenu rezultatom 3:0. Nastavili su niz pobjeda svladavši Kozminski University iz Poljske 2:1 te pobjedom nad Sveučilištem u Valenciji 2:1 osigurali prolaz u četvrtfinale.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Lakušić izabran u prestižnu radnu skupinu EUA, koju čini preko 900 sveučilišta



U četvrtfinalu su se suočili sa Nova University of Lisbon iz Portugala i pobjedili rezultatom 2:1. Nažalost, u polufinalu su ih zaustavili studenti s njemačkog sveučilišta German Sport University Cologne rezultatom 0:2.

Studiraš pravo i fali ti praktičnog iskustva? Sada imaš priliku raditi na stvarnim slučajevima


U borbi za brončanu medalju, naši tenisači ponovno su se susreli s Kozminski University iz Poljske. Unatoč odličnoj igri i borbi, izgubili su te se na kraju pozicionirali na vrhunsko četvrto mjesto u Europi.

Za Sveučilište u Zagrebu nastupali su Nikola Žeželj, Dorian Škreb, Jan Schmidt i Filip Marić, pod vodstvom trenera Davora Andrića.

IZVOR: INSTAGRAM / HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ
FOTO: INSTAGRAM / HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ