LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UniSportZg

Zagrebački studenti sportaši rasturili na Europskim sveučilišnim igrama: osvojili najviše medalja!

Velik uspjeh studenata sportaša Sveučilišta u Zagrebu na 5. Europskim sveučilišnim igrama u Łódźu – osvojeno ukupno 14 medalja.

Velik uspjeh studenata sportaša Sveučilišta u Zagrebu na 5. Europskim sveučilišnim igrama u Łódźu – osvojeno ukupno 14 medalja.

Na 5. Europskim sveučilišnim igrama, održanima od 14. do 31. srpnja 2022. u Łódźu u Poljskoj, studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu osvojili su najviše nagrada – njih ukupno 14, čime je Sveučilište u Zagrebu dobilo titulu najuspješnijega sportskoga sveučilišta u Europi.

Od ukupno 14 medalja, studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu osvojili su četiri zlatne, četiri srebrne i šest brončanih medalja. Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su studenti u futsalu, studenti i studentice u rukometu na pijesku te Ivana Arelić u taekwondou (Kyorugi -62 kg).

Drugo mjesto i srebrne medalje osvojile su studentice u rukometu, Lea Katarina Gobec u judu (-78 kg), Sara Malčec u karateu (Kate) i Lucija Bakalar u kickboxingu (PF +65 kg).

Treće mjesto i brončane medalje osvojile su studentice u ekipnoj borbi u karateu, Lucija Bakalar u kickboxingu (KL +65 kg), Iva Vukošić u kickboxingu (PF -55kg), Kevin Češljar u taekwondou (-63 kg), Franjo Gucić u taekwondou (-87 kg) i studentice u odbojci.

Ovogodišnje Europske sveučilišne igre okupile su 4800 sportaša s 441 europskoga sveučilišta iz 37 država, a tijekom dvaju tjedana održana su natjecanja u sljedećim disciplinama: košarci 3 na 3, badmintonu, košarci, rukometu na pijesku, odbojci na pijesku, šahu, nogometu, futsalu, rukometu, judu, karateu, kickboxingu, para stolnom tenisu, sportskom penjanju, plivanju, stolnom tenisu, taekwondou, tenisu, odbojci i vaterpolu.

Sveučilište u Zagrebu sa čak 14 osvojenih medalja ponovilo je svoj velik uspjeh s europskih sveučilišnih prvenstava održanih 2019., kada su studenti sportaši osvojili ukupno 19 medalja. Posebnu težinu osvojenim medaljama daje činjenica da je većina najsjajnijih odličja osvojena u timskim sportovima, dok su preostala sveučilišta ponajviše najsjajnije medalje osvajale u individualnim kategorijama.

Ove su godine drugo mjesto na Igrama, s 13 medalja, osvojili Sveučilište Yeditepe (Turska), Sveučilište u Lyonu (Francuska) i Sveučilište Nova u Lisbonu (Portugal), te s ukupno osvojenih 12 medalja Hungarian University of Sports Science (Mađarska).

Velik uspjeh Sveučilišta u Zagrebu na 5. Europskim sveučilišnim igrama pokazatelj je kvalitetnoga i predanoga rada svih trenera i službenih osoba uključenih u organizaciju i realizaciju sportskih aktivnosti koje se provode na našem Sveučilištu.

Zahvaljujući velikom uspjehu svojih studenata sportaša, Sveučilište u Zagrebu bit će domaćin najvećega europskoga sveučilišnoga prvenstva koje će se u Zagrebu održati od 19. do 24. srpnja 2023., a riječ je o Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima (judo, karate, taekwodno, kickboxing).

Očekuje se da će na ovom velikom studentskom sportskom natjecanju sudjelovati između 1200 i 1500 sudionika iz cijele Europe.
FOTO: STUDENTSKI.HR