LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Zadarski studenti iz Pariza stigli punih ruku: zlatna, srebrna i brončana odličja u više disciplina

Novi rektor zadarskog Sveučilišta – Josip Faričić ugostit će sportaše koji su ostvarili izuzetan uspjeh na međunarodnom natjecanju u Parizu.

Novi rektor zadarskog Sveučilišta – Josip Faričić ugostit će sportaše koji su ostvarili izuzetan uspjeh na međunarodnom natjecanju u Parizu.

Studenti Sveučilišta u Zadru sudjelovali su na prestižnom natjecanju 8th World InterUniversities Championships, koje se održavalo od 1. do 5. studenog u Parizu. Usprkos konkurenciji od čak 3500 sportaša iz 28 država s tri kontinenta, zadarski studenti ostvarili su odličan uspjeh.

Uoči njihovog povratka u Hrvatsku, rektor Sveučilišta, Josip Faričić primit će ih u ponedjeljak u 12 sati u zgradi Rektorata, Ulica Mihovila Pavlinovića 1, na primanju će biti i voditeljica Centra za tjelovježbu i studentski sport izv. prof. dr. sc. Gordana Ivković, piše Zadarski list.
 

Izuzetan uspjeh


Zadarski košarkaši postigli su vrhunske rezultate – u konkurenciji sa 24 ekipe, odnijeli su svih sedam pobjeda i kući se vraćaju sa zlatom. Ovo je povijesni uspjeh za Sveučilište jer je to prvo zlato u muškoj košarci osvojeno na međunarodnom natjecanju. Također, Roko Erslan sa Sveučilišta u Zadrz odnio je titulu za MVP prvenstva.

Sastav ekipe Sveučilišta u Zadru: Roko Erslan, Vito Barbaroša, Borna Jurela, Pjero Stipanov, Antonio Jurjević, Karlo Kovačević, Roko Višić, Luka Smoljan, Vito Krševan Milin i Dino Hržina. Trener: Tonći Jerak.

S odličnim uspjehom mogu se pohvaliti i plivačice. Hana Sivec je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju na 50m leptir, Ana Burazer treće mjesto i brončanu medalju na 200m mješovito. Štafeta 4x50m mješovito u sastavu Ana Burazer, Hana Sivec, Nika Pancirov i Olivera Šćrbak osvojila je četvrto mjesto. 

Na natjecanju je sudjelovala i ženska badminton ekipa, ali nije prošla četvrtfinale (Mia Čerjan, Nikolina Kabiček i Petra Maričić).

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA