LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Trodnevna sportska konferencija

Vrhunski sportaši pridružuju se Studentskim danima sporta

Panel-rasprave i radionice posvećene zdravom načinu života, dualnom obrazovanju sportaša, važnosti marketinga u vrhunskom sportu i sličnim temama održat će se u sklopu trodnevne konferencije u Stablu znanja.

Panel-rasprave i radionice posvećene zdravom načinu života, dualnom obrazovanju sportaša, važnosti marketinga u vrhunskom sportu i sličnim temama održat će se u sklopu trodnevne konferencije u Stablu znanja.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim sveučilišnim športskim savezom organizira manifestaciju Studentski dani sporta. U njenu će se sklopu održati trodnevna sportska konferencija koja obuhvaća sedam panel-rasprava s vrhunskim sportašima, studentima sportašima i drugim stručnjacima iz svijeta sporta, i to od 23. do 25. svibnja u Stablu znanja, unutar Studentskog centra.

Prvi dan posvećen je zdravom načinu života koji je nužan u sportu i poželjan u svim ostalim segmentima života. O ovim će temama govoriti liječnici: doc. dr. sc. Donatella Verbanac (Medicinski fakultet), Josip Zekić, dr. med. (liječnik GNK Dinamo), zatim kondicijski treneri – Pero Kuterovac, prof. (kondicijski trener Hrvatske vaterpolo reprezentacije), Tamara Despot (kondicijska trenerica GNK Dinamo) i drugi gosti.

Drugi dan konferencije posvećen je dualnom obrazovanju sportaša i načinima kako uskladiti obrazovanje u svijetu profesionalnog sporta te upotrebi obrazovanja u svijetu sporta poput menadžmenta i financijskog upravljanja. Svoje će uspjehe u akademskom i sportskom svijetu predstaviti Tihana Nemčić, Dina Levačić, Marino Marelić i Marijo Možnik. Zatim će Anđelko Ivanjko iz GNK-a Dinamo, Klaudija Bubalo iz Rukometnog kluba Lokomotiva Zagreb te Dražen Maleš iz mladog futsal kluba AFC Universitas – Split objasniti studentima kako funkcioniraju njihovi klubovi.

Treći dan orijentiran je na sve veću važnost marketinga u vrhunskom sportu i vrhunske sportaše koji će prezentirati studentima svoj put do uspjeha. Bit će to Valent Sinković i gost iznenađenja.

Također, zdravstvena sekcija Zdravo Sveučilište priprema aktivnosti koje će se paralelno odvijati – tečaj prve pomoći i oživljavanja i mjerenje šećera i tlaka.

Sve se dodatne informacije nalaze na Facebook stranici UniSportZG te na službenom Facebook eventu.

FOTO: PIXABAY