LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lika Cave Trekk

Više od 500 sportaša iz cijelog svijeta na prvom pećinskom trekkingu u Hrvatskoj

– Lika Cave Trekk će zasigurno postati tradicionalna manifestacija koja na najbolji način promovira naš park i cijelu Liku kao destinaciju nezaboravnih avantura. – ističe ravnateljica Pećinskog parka Grabovača, Katarina Milković.

– Lika Cave Trekk će zasigurno postati tradicionalna manifestacija koja na najbolji način promovira naš park i cijelu Liku kao destinaciju nezaboravnih avantura. – ističe ravnateljica Pećinskog parka Grabovača, Katarina Milković.

U subotu 23. srpnja u Lici održat će se dosad najveća sportsko-humanitarna manifestacija Lika Cave Trekk. Za nju već sada vlada velik interes među sportašima Hrvatske, ali i čitave Europe i svijeta.

Izniman odaziv prijavljenih sudionika prvoga Lika Cave Trekka iznenadio je i oduševio organizatore utrke koji ovih dana izvršavaju završne radove i testiranja na stazi dugoj čak 100 kilometara.  Prvi pećinski trekking, koji će na jednom mjestu okupiti više od 500 sportaša avanturista, pripremio je potpuno originalan koncept – trčanje od spilje do spilje na području Pećinskog parka Grabovača, jedinoga pećinskog parka u Hrvatskoj.

Da Grabovača itekako opravdava ime Cave Trekk bolje od ijedne druge lokacije u Hrvatskoj i šire dokazuje i činjenica da se na njenom širem području nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta. Tako će se trčati kroz četiri dionice različitog intenziteta i duljine – Light, Active, Challenger i Ultra – sve sa zajedničkim startom i ciljem u centru Perušića. U pećini Samograd kontrola će biti na samom kraju pećine, 400 metara u dubini zemlje.

– Spremni smo za manifestaciju koja će Liku velikim slovima staviti na kartu avanturističkog turizma i u području sportskih utrka. Mnogo smo radili na kvaliteti staze te osigurali sve preduvjete za vrhunsku razinu profesionalnosti same utrke i sigurnost sportaša koji dolaze. Lika Cave Trekk će zasigurno postati tradicionalna manifestacija koja na najbolji način promovira naš park i cijelu Liku kao destinaciju nezaboravnih avantura. – ističe ravnateljica Pećinskog parka Grabovača, Katarina Milković.

Foto: PRiLIKA LIKE

Avantura je zaista najveći predznak ove manifestacije jer je za sve zainteresirane pripremljeno i splavarenje prekrasnom rijekom Likom te prezentacija jedinstvene turističke ponude Lika is adventure. Događaj će omogućiti izuzetan gastronomski i umjetnički doživljaj. Posjetitelji će tijekom cijelog dana moći kušati proizvode OPG-ova s područja Like, a u Perušiću će umjetnici grafiteri oslikavati površine motivima najpoznatijeg Ličanina Nikole Tesle povodom 160 godina njegova rođenja, ali i motivima georaznolikosti čime će se Grabovača posebno istaknuti u Hrvatskoj.

Cilj je utrke popularizacija prirodne baštine, geobaštine i geoturizma Hrvatske, a ona ima i svoj humanitarni karakter te je suorganizator događanja Zaklada Ana Rukavina. Na dan utrke svi će se zainteresirani moći upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Lijek je u nama čime mogu doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.  

Nakon utrke za sve je posjetitelje organiziran akustični koncert grupe Vatra u pećini Samograd. Koncert počinje u 20 sati u nezaboravnoj atmosferi na temperaturi od samo 9 °C.  

Detaljan raspored događanja i više informacija potražite na Facebook događaju.

FOTO: PRILIKA LIKE