LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Futsal

VIDEO: Universitas plodonosno spaja sport s obrazovanjem

Kako bi ekipa SFC Universitasa postigla kontinuitet te dosegla višu razinu izvedbe, prošle je godine započela s natjecanjima u sustavu nacionalnog sportskog saveza. Sada se nalazi u samom vrhu 2. HMNL – JUG.

Kako bi ekipa SFC Universitasa postigla kontinuitet te dosegla višu razinu izvedbe, prošle je godine započela s natjecanjima u sustavu nacionalnog sportskog saveza. Sada se nalazi u samom vrhu 2. HMNL – JUG.

Debitant u 2. HMNL – JUG, Akademski futsal klub Universitas, svojim je rezultatima kroz prva tri kola natjecanja dokazao plodonosni spoj sporta i obrazovanja. Trenutno drži treće mjesto na tablici sa sedam osvojenih bodova, a posebnost ove ekipe u odnosu na sve druge u ligi jest u činjenici kako se radi o studentima i alumnijima Sveučilišta u Splitu. Naime, on je plod dugotrajnog rada na realizaciji i emancipaciji studentskih, odnosno sveučilišnih sportskih klubova, a ambicije za budućnost su svakako visoke.

Sukladno novoj Strategiji Sveučilišta u Splitu, koja sveučilišni sport prepoznaje kao važan faktor akademske zajednice, klub je prethodnih godina brinuo samo o natjecanjima futsal ekipe Sveučilišta unutar sustava sveučilišnog sustava sporta, odnosno u UniSport Futsal ligi. No, kako bi ekipa postigla kontinuitet te dosegla višu razinu izvedbe, klub je prošle godine u okviru županijske lige započeo s natjecanjima u sustavu nacionalnog sportskog saveza.

Za kormilom AFC Universitas trenerski je tandem u sastavu Marin Mandić – Tonći Bokan Pelicarić, a boje svih splitskih studenata na terenu brane Mirko Nikolić (Pomorski fakultet), Ante Mijić (Ekonomski fakultet), Ivan Tustonjić (Kineziološki fakultet), Ante Crnjac (Kineziološki fakultet), Antonio Grubelić (Kineziološki fakultet), Dino Peša (Odjel za zdravstvene studije), Mario Nazlić (FESB), Igor Šuljić (FESB), Boris Perković (Odjel za stručne studije), Ivan Bezmalinović (Kineziološki fakultet), Ante Rađa (Kineziološki fakultet), Mario Taći (Kineziološki fakultet), Nikola Moro (Pomorski fakultet), Ante Peša (Ekonomski fakultet), Jadran Kirevski (Kineziološki fakultet), Marin Roguljić (RGNF), Viktor Goreta (Kineziološki fakultet), Ante Moro te kapetan i bivši reprezentativni golman – Franko Bilić.

Da su priča iza Universitasa i klupske ambicije ozbiljne, potvrđuje i najpoznatiji hrvatski izbornik, Bernard Perić (alias Dena), koji je ovu jedinstvenu ekipu predstavio i na jedinstven način.

– Sveučilišni klubovi imaju veliku perspektivu u amaterskim i polu-amaterskim sportovima te zaista omogućuju mladim i perspektivnim sportašima ono njima najvažnije, a to je da nimalo ne zaostajući u sportskom razvoju, s 23 godine mogu imati tuljac i zvanje u ruci te se profesionalno posvetiti sportu ili se tražiti unutar struke. – poručili su iz Splitskog sveučilišnog sportskog saveza.

FOTO: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ