LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Četvrtfinale Copa Américe

VIDEO: Čile kontroverzno do polufinala

Utakmicu su obilježila tri crvena kartona. Zaradili su ih urugvajski igrači Cavani i Fucile te izbornik Tabarez.

Utakmicu su obilježila tri crvena kartona. Zaradili su ih urugvajski igrači Cavani i Fucile te izbornik Tabarez.

Čile je prvi polufinalist Copa Américe, i to nakon što je u noći sa srijede na četvrtak svladao Urugvaj 1:0. Domaćini natjecanja tako će biti prvi put u polufinalu nakon 1999., a te godine im je baš Urugvaj uskratio finale. Odlučujući pogodak postigao je Mauricio Isla u 81. minuti, u trenutku kad je Čile imao igrača više. Nažalost, najviše će se pričati o isključenjima urugvajskih igrača, ali i njihova trenera. 

Prvi incident dogodio se u 63. minuti, kada je Edinson Cavani dobio drugi žuti karton, odnosno crveni. Napadač PSG-a rukom je lagano udario Gonzala Jaru koji se primio za glavu i teatralno pao. Naravno, isključenje nije sporno, ali način na koji ga je igrač Čilea iznudio itekako je sporan. Naime, prije nego što je ga je Cavani odlučio pljusnuti, Jara je na nevjerojatno degutantan način isprovocirao Urugvajca – gurnuo mu je prst u stražnjicu. Bilo kako bilo, Cavani je dobio crveni karton, ali se nije mogao na jednostavan način s time pomiriti te je došlo do burne rasprave i naguravanja s protivničkim igračima, ali i sucem. Naguravanje je trajalo nekoliko minuta, sve dok ga suigrači nisu uspjeli uvjeriti u to da napusti travnjak. Ovo je bio kraj burnog natjecanja za Cavanija koji nije zabio nijedan pogodak. Situaciju mu je otežao otac koji je početkom tjedna uhićen nakon prometne nesreće, i to zbog sumnje da je u alkoholiziranom stanju usmrtio devetnaestogodišnjeg motociklista. 

Tek 20 minuta nakon isključenja, odnosno u 81. minuti, Isla koristi brojčanu prednost i zabija s ruba šesnaesterca za veliko slavlje domaćina. Čile sada možda ima i najlakši put do finala budući da mu na putu stoji pobjednik susreta Peru – Bolivija, koji se igra u noći s četvrtka na petak u 1:30 po našem vremenu. Ponovno, do kraja utakmice nije bilo mira jer je Urugvaj zaradio drugo isključenje i tako završio utakmicu s 9 igrača. Ovaj put je drugi žuti karton dobio Jorge Fucile, i to zbog oštrog starta na Alexisa Sancheza. Svoje je isključenje zaradio i Oscar Tabarez, izbornik Urugvaja, nakon što je izgubio živce.

Nakon utakmice, izbornik Tabarez stao je u obranu svojeg igrača:

– Svi su vidjeli što se dogodilo, postoje televizijske snimke, postoje fotografije i sve je dokumentirano. Razumijem da sudac nije mogao vidjeti, ali je pomoćni sudac iz svoje pozicije mogao uočiti što se dogodilo.

Svoje je mišljenje, nakon konačnog sučeva zvižduka, dao i Alexis Sanchez:

– Oni se vole potući, stati u obranu suigrača i svašta reći tijekom susreta. Međutim, na kraju mi je taj isti igrač došao i ispričao se. Čeka nas još jedna teška utakmica… Vidjet ćemo hoće li to biti Peru ili Bolivija. Još uvijek sanjamo taj naslov i žestoko ćemo se boriti.

Prvo poluvrijeme nije nudilo mnogoprilika, a Čile je tijekom cijele utakmice imao loptu 80% vremena i 15 udaraca, što govori o dominaciji koju su domaćini na kraju i pretvorili u pobjedu. Treba napomenuti da je Dinamov Angelo Henriquez ipak ovaj put ostao na klupi. 

Copa Brackett
 
FOTO: Facebook
FOTO: TWITTER