LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan talenata u triatlonu

Velika sportska „audicija“ nadarene djece i mladih za predstojeće Olimpijske igre

Hrvatski triatlon savez provodi projekt Dan talenata u triatlonu kako bi se talentirani budući sportaši počeli pripremati za natjecanja i usavršavati svoja znanja i vještine u atraktivnom triatlonskom sportu.

Hrvatski triatlon savez provodi projekt Dan talenata u triatlonu kako bi se talentirani budući sportaši počeli pripremati za natjecanja i usavršavati svoja znanja i vještine u atraktivnom triatlonskom sportu.

Hrvatska se ubraja među rijetke države svijeta koje se mogu pohvaliti najvećim brojem osvojenih olimpijskih odličja po broju stanovnika. Također, Hrvatska se ubraja među rijetke države u kojima je triatlon, jedan od najpopularnijih globalnih sportova današnjice, u iznimnome uzlazu popularnosti i sve većega broja rekreativnih i profesionalnih sportaša. Posebna pažnja posvećena je razvojnome segmentu sporta i radu s mladim sportašicama i sportašima.

Iz tih će razloga Hrvatski triatlon savez od druge polovice ožujka u sportskim sredinama diljem Hrvatske realizirati projekt Dan talenata u triatlonu, kako bi se uočili talentirani budući sportaši najmlađih uzrasta te tako počeli pripremati za natjecanja i usavršavati svoja znanja i vještine u atraktivnome triatlonskom sportu.

Triatlon, FOTO: HTS

Dan talenata u triatlonu sastoji se od mjerenja plivanja i trčanja na distancama primjerenima dobi djece, a to su za djevojčice i dječake do 16 godina (kadetski uzrast): 200 metara plivanja i 1500 metara trčanja. Također, mjerenja će se obaviti i za mlade od 17 do 23 godine (juniorski i mlađi seniorski uzrast): 400 metara plivanja i 3000 metara trčanja.

– Testiranja će se odvijati uz stručni nadzor trenera na bazenima i atletskoj stazi. Mjerit ćemo koliko brzo plivaju i trče i na temelju tih rezultata otkriti jesu li nadareni za bavljenje triatlonom te ih kontaktirati i usmjeriti na najbliži klub. Prijavljivati se može e-mailom i na licu mjesta ispunjavanjem obrasca, a od potrebne opreme tu su: kupaći kostim i naočale te sportska odjeća i tenisice u kojima će se trčati – najavio je Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza.

Dan talenata u triatlonu odvijat će se na nekoliko lokacija diljem Hrvatske. Prvi u nizu dana talenata u triatlonu održat će se u Rijeci, potom u Osijeku i Zadru. Sve informacije o satnici i lokacijama objavljene su na službenim mrežnim stranicama HTS-a. Prijave se mogu obaviti e-mailom dan.talenata.triatlon@gmail.com ili na obrascu na licu mjesta. Mjerenja su u potpunosti besplatna i ovim putem pozivaju se svi sportašice i sportaše osnovnih i srednjih škola da se pridruže i testiraju svoje sposobnosti. 

Rezultati svih mjerenja Dana talenata u triatlonu diljem Hrvatske bit će prikupljeni i objavljeni na stranicama Hrvatskog triatlon saveza, a sportašice i sportaši rangirani sukladno uspjesima. Najbolji sportaši i sportašice bit će kontaktirani i usmjereni u triatlonske klubove te će im na taj način biti širom otvorena vrata u svijet triatlona.

FOTO: HTS