LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prvenstvo u Stablu znanja

Uzbudljiva završnica prve sezone UniSportZg e-sport natjecanja ove subote

Susreti se ove subote igraju od 10 sati te su otvoreni za akademsku i širu javnost, a gužvu u Stablu znanja možemo očekivati od 16 sati kada je na rasporedu „League of Legends.”

Susreti se ove subote igraju od 10 sati te su otvoreni za akademsku i širu javnost, a gužvu u Stablu znanja možemo očekivati od 16 sati kada je na rasporedu „League of Legends.”

U novootvorenom centru za tehnologiju unutar Studentskog centra u Zagrebu, Stablu znanja, održat će se završnica UniSportZg e-sports prvenstva, koje provode Zagrebački sveučilišni športski savez (ZSŠS), UVI eSports d.o.o. i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Događaj je zakazan za subotu, 17. ožujka 2018. godine  

Na inicijativu Marka Komeričkog iz tvrtke UVI eSports, ZSŠS među prvima je u Europi pokrenuo ovu vrstu sportskog akademskog prvenstva. Da je eksperimentalno uvrštavanje e-sportsa među klasične sportove poput odbojke ili rukometa pun pogodak, govori i podatak da je sudjelovalo preko 250 studenata s 25 visokih učilišta koji djeluju na području Grada Zagreba.

Prvenstvo je obuhvatilo četiri discipline: League of Legends, Pro Evolution Soccer 2018, Hearthstone i Counter Strike: Global Offensive. Najviše natjecatelja, ali i gledatelja među studentskom populacijom, očekivano je privukla disciplina League of Legends, koju u svijetu igra preko sto milijuna ljudi.

– E-sport je jedan od devet novih sportova koje je ZSŠS uvrstio u svoj kalendar natjecanja u akademskoj godini 2017/2018, te pred sam kraj možemo reći da smo jako zadovoljni s činjenicom da je većina profesora TZK-a prihvatila i ovaj vid razvijanja kognitivnih sposobnosti kroz eksperimentalni sport u sustavu UniSportZG prvenstava. Jako smo zadovoljni s odazivom studenata, a s devet novih sportova došli smo do brojke od 30 sportova i od šest tisuća aktivnih natjecatelja, što Zagrebački sveučilišni športski savez i naše studente stavlja na prvo mjesto ne samo u Hrvatskoj i u regiji, nego u većem broju Europe po brojnosti i rezultatima. – istaknuo je Mate Vukšić, tajnik ZSŠS-a.

Susreti se ove subote igraju od 10 sati te su otvoreni za akademsku i širu javnost, a gužvu u Stablu znanja možemo očekivati od 16 sati kada je na rasporedu susret iz spomenutog League of Legendsa. Neposredno nakon završetka natjecanja slijedi svečana ceremonija dodjele medalja i pehara ekipama te vrijeme za druženje i razgovor.

Publika će imati priliku događaj pratiti preko streama u centralnom dijelu prostora, ali i preko live streama na Facebook stranici saveza.

FOTO: ZAGREBAČKI SVEUČILIŠNI ŠPORTSKI SAVEZ