LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju: Robert Dadić

„Uspijevam uskladiti fakultet i nogomet, a učim preko noći!”

„Za fakultet sam se odlučio zato što sam uvijek bio dobar učenik, a odabir nogometaša kao profesije je riskantan jer su uvijek moguće neke ozljede zbog kojih bi karijera mogla propasti”.

„Za fakultet sam se odlučio zato što sam uvijek bio dobar učenik, a odabir nogometaša kao profesije je riskantan jer su uvijek moguće neke ozljede zbog kojih bi karijera mogla propasti”.

Mladi hrvatski nogometaš Robert Dadić igrač je NK Istre 1961. Osim što gradi uspješnu nogometnu karijeru, devetnaestogodišnji nogometaš je i uspješan student. Sezona 2013./2014. bila je posebno važna za njega - osim što je debitirao za seniorsku momčad NK Istre, upisao je Ekonomski fakultet u Puli. Od skromnog Roberta uspjeli smo dobiti nekoliko informacija.

Možeš li nam se ukratko predstaviti?
Ja sam Robert Dadić, igrač NK Istre 1961. Igram na poziciji napadača ili veznog igrača, a nosim dres s brojem 10. Uz to, student sam prve godine ekonomije u Puli, smjer management i poduzetništvo.

Ove godine si debitirao za seniorsku momčad, kada je to bilo?
Prvi put sam za prvu momčad zaigrao protiv Osijeka ove jeseni na stadionu Aldo Drosini.

Je li ti ta utakmica najdraža?
Debitantska utakmica protiv Osijeka uvijek će mi ostati u sjećanju, ali kao najdražu bi izdvojio utakmicu protiv Dinama ove jeseni u Zagrebu, kada smo ih pobijedili 4:2. Postali smo prva generacija NK Istre koja je pobijedila Dinamo na prvenstvenoj utakmici u Zagrebu. Meni je ta utakmica važna i zbog toga što sam asistirao za prvi gol te zabio drugi.

Možemo li uskoro očekivati neki transfer u inozemstvo?
Trenutno sam zadovoljan u NK Istri, držimo 5. mjesto od 16 ekipa u ligi. Zasad ne planiram otići igrati vani. Za početak bih se volio izboriti za seniorsku ekipu.

Za koji klub navijaš i tko ti je uzor?
Navijam za Liverpool i san mi je jednog dana igrati tamo, a uzor mi je Steven Gerrard.

Kako je započela tvoja nogometna priča?
Treniram nogomet od 7. godine u sadašnjoj NK istri 1961., a kada sam počinjao, klub se zvao NK Uljanik. Za nogomet sam se odlučio jer mi je tata profesionalno igrao nogomet, a znaš kako se kaže, jabuka ne pada daleko od stabla. :)

Budući da se profesionalno baviš nogometom, kako to da si odlučio upisati fakultet i zašto ekonomija?
Išao sam u srednju ekonomsku školu jer je jedna od rijetkih srednjih škola koja sve 4 godine nastavu održava ujutro. Tako sam mogao uskladiti školu i treninge koje sam imao poslijepodne. Za fakultet sam se odlučio zato što sam uvijek bio dobar učenik, a odabir nogometaša kao profesije je riskantan jer su uvijek moguće neke ozljede zbog kojih bi karijera mogla propasti.

Uspijevaš li uskladiti sve obaveze?
Zasad mogu uskladiti sport i fakultet. Predavanja su obavezna, uglavnom ujutro, a trening svaki dan poslijepodne. Za vrijeme praznika je bilo malo teže, imao sam treninge dva puta dnevno. Cijeli prvi mjesec bilo je naporno, imao sam pripreme sa seniorima, a uz to i kolokvije.

Pred nama su ispitni rokovi. Kakvo je trenutno stanje na fakultetu i stigneš li učiti?
Što se tiče ispita i kolokvija, sve sam isprve kolokvirao, tako da je prvi semestar uspješno odrađen. Učim preko noći jer tijekom dana rijetko imam slobodnog vremena između predavanja i treninga.

Gdje se vidiš za par godina?
Tesko je reći gdje se vidim za par godina, ali bih volio da budem uspješan i u nogometu i u obrazovanju.

FOTO: ROBERT DADIĆ