LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski sport

Uskoro sportska fešta na Savi povodom Međunarodnog dana sveučilišnog sporta!

Prijave za sva natjecanja koja će se održati od 24. do 26. rujna na Savi traju još danas i sutra.

Prijave za sva natjecanja koja će se održati od 24. do 26. rujna na Savi traju još danas i sutra.

Međunarodni dan sveučilišnog sporta (IDUS – International Day of University Sport) obilježava se 20. rujna diljem svijeta, a od 2016. godine kad je službeno i proglašen, Zagrebački sveučilišni športski savez u suradnji s Uredom za sport Sveučilišta u Zagrebu svake godine provodi razne aktivnosti.

Nositelj ovog događaja je krovna svjetska studentska federacija, FISU (Fédération Internationale du Sport Universitaire), a službenim ga je proglasio UNESCO.

Povodom toga, centar događanja studentskog sporta u Zagrebu od 24. do 26. rujna seli u Studentsko naselje Stjepan Radić.

U najvećem studentskom domu u Hrvatskoj obilježit će se Međunarodni dan sveučilišnog sporta u sljedećim aktivnostima: nogometa i košarke 3 na 3, turnira u šahu, edukativnog UniSport kutka i otvorenog turnira u Teqballu.

Zbog lakšeg provođenja epidemioloških mjera propisanih Odlukom Stožera, broj ekipa je ograničen. Ostalo je još pokoje mjesto za sudjelovanje na natjecanjima pa organizatori pozivaju sve studente, bivše studente i one koji će to tek postati da budu s njima ovaj vikend i obilježe skupa međunarodni dan sveučilišnog sporta. Prijave za sva natjecanja traju još danas i sutra, a u srijedu će se odraditi ždrijeb i satnica svih natjecanja.

Više informacija na društvenim mrežama studentskog sporta u Gradu Zagrebu, Facebook stranici i Instagram profilu UniSportZG-a. 
FOTO: ZAGREBAČKI SVEUČILIŠNI SPORTSKI SAVEZ