LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski sport

Univerzijada: Bruna Vuletić osvojila broncu, pogledajte kako su prošli ostali naši predstavnici

Ove smo godine na Univerzijadi u Napulju imali sedamdeset predstavnika u osam sportova. Brončanu medalju kući je ponijela teakwonoistica Bruna Vuletić.

Ove smo godine na Univerzijadi u Napulju imali sedamdeset predstavnika u osam sportova. Brončanu medalju kući je ponijela teakwonoistica Bruna Vuletić.

Napulj je ove godine od 3. do 14. srpnja imao čast ugostiti ljetnu Univerzijadu, a sedamdeset je naših sveučilišnih predstavnika imalo čast sudjelovati na njoj. Za odličja su se borili naši vaterpolisti, košarkaši, gimnastičari, streličari, judoisti, atletičari i taekwondoisti, među kojima je jedina osvajačica medalje. U nastavku vam donosimo popis rezultata koje su ostvarili.

U timskim su nas sportovima predstavljali vaterpolisti, koji su zauzeli sedmo mjesto te košarkaši, koji su u konačnici bili deseti.

Što se gimnastike tiče, Leonardo Kušen na konju s hvataljkama završio je na dvadeset i drugom mjestu, Marko Jovičić na parteru osvojio je četrdeset i treće mjesto, a Ema Kajić na preskoku petnaesto mjesto. U ritmičkoj nas je gimnastici predstavljala Petra Ribarić, koja je došla do dvadeset i četvrtog mjesta.

Ivan Horvat streličar je s osvojenim dvadeset i osmim mjestom, a Lovre Černi trideset i trećim. U timskom su nastupu zauzeli deveto mjesto.

Natjecatelji u judu koji nisu prošli u drugi krug jesu Lucija Babić, Zrinka Miočić i Domagoj Sumpor, dok je Iva Oberan zauzela sedmo, a Tena Šikić deseto mjesto. Na desetom su se mjestu djevojke našle i u timskom dijelu natjecanja.

Što se pak atletike tiče, Kristina Dudek u disciplini na 400 metara zauzela je sedamnaesto mjesto, u istoj je disciplini Mateo Ružić bio dvadeset i treći. Alena Hrušoci natjecala se u disciplini 400 metara s preponama i osvojila jedanaesto mjesto, a Ida Šimunčić u istoj je disciplini bila četrnaesta. Najuspješnijom atletičarkom pokazala se bacačica kladiva Anamari Kožul osvojivši peto mjesto.

Nakon kvalifikacijskih taekwondo borbi natjecanje su napustili Nikita Glasnović, Lovre Brečić te Ivan Šapina. U drugom su se krugu borili Matea Jelić, Marko Mutak i Luka Horvat. Deni Andrun Razić ispao je prije samog finala, a jedinu ovogodišnju medalju za Hrvatsku osvojila je Bruna Vuletić osvojivši treće mjesto.

Iako je na ovogodišnjoj Univerzijadi naša delegacija bila brojnija nego ikada prije, sportaši su se požalili na manjak osjećaja jedinstva i zajedništva zbog rasporeda u smještaju. Naime, na Univerzijadama je, baš kao i na Olimpijskim igrama, uobičajeno da natjecatelji borave zajedno u sportskom selu. Ipak, samo je dio naših predstavnika bio smješten u Napulju, dok su ostali bili u gradovima Castera i Avellino. Teško im je stoga bilo putovati kako bi gledali i bodrili jedni druge na natjecanjima. 

Druženje s kolegama sportašima nadoknadili su upoznavanjem natjecatelja s raznih krajeva svijeta, a najpopularnija je aktivnost bila skupljanje bedževa drugih zemalja. Sudjelovanje na spektakularnoj ceremoniji otvaranja Univerzijade, natjecanja i napose druženja s mladima iz čitavog svijeta najvrjednije je što su naši sveučilišni sportaši ponijeli svojim kućama i zbog čega će ljeto 2019. zauvijek pamtiti.

FOTO: UNISPORT HR/ FACEBOOK