LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademski sport

„UniSport Finals 2018”: Rovinj okuplja 800 hrvatskih studenata

– Natjecateljska godina bila je uzbudljiva i do finala u ekipnim sportovima nije bilo nimalo lako doći, tako da nas očekuju dva dana vrhunskih utakmica i kvalitetnog sporta. – poručio je sportski direktor UniSport-a HR.

– Natjecateljska godina bila je uzbudljiva i do finala u ekipnim sportovima nije bilo nimalo lako doći, tako da nas očekuju dva dana vrhunskih utakmica i kvalitetnog sporta. – poručio je sportski direktor UniSport-a HR.

Gotovo 800 studenata s 13 hrvatskih visokoškolskih institucija na tri se dana u Rovinju okupljaju na završnici nacionalnih sveučilišnih prvenstava – UniSport Finals 2018. Od 27. do 29. svibnja reprezentacije hrvatskih sveučilišta i veleučilišta nadmetat će se u futsalu, košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu i šahu, a sportski će se susreti odigravati u rovinjskim dvoranama Valbruna i Gimnasium, u TC Eden te u okviru naselja Villas Rubin.

Svečana ceremonija otvorenja s defileom sportaša zakazana je za nedjelju u 21 sat. Sportska natjecanja na borilištima širom Rovinja cjelodnevno će se održavati u ponedjeljak i utorak, do kada će biti poznati svi prvaci za aktualnu akademsku godinu.

– Nadam se kako će studenti uživati u Rovinju i pokazati odlične igre, fair-play te steći nova prijateljstva sa svojim kolegama iz cijele Hrvatske. Natjecateljska godina bila je uzbudljiva i do finala u ekipnim sportovima nije bilo nimalo lako doći, tako da nas očekuju dva dana vrhunskih utakmica i kvalitetnog sporta. – poručio je sportski direktor UniSport-a HR Ronald Štrumberger.

Inače, UniSport Finals predstavljaju kulminaciju natjecanja koja su se odvijala tijekom cijele godine, a na kojima su mjesto rezervirali samo oni najbolji. Za sve one koji nisu u mogućnosti prisustvovati nekom susretu, kao i za sve zaintesirane koji nisu u Rovinju, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – na YouTube kanalu UniSport TV te uživo u programu Sportske televizije.

Na ovogodišnje izdanje kvalificirale su se i nastupaju reprezentacije sljedećih sveučilišta i veleučilišta: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište VERN', Tehničko veleučilište u Zagrebu, Veleučilište Baltazar Zaprešić, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilište u Požegi.

Organizator je i nositelj čitavog UniSport sustava Hrvatski akademski sportski savez, koji iza sebe ima najveći multi-sportski događaj održan u novijoj hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016, kao i brojna druga europska i svjetska sveučilišna prvenstva. Pod nazivom UniSport Finals ovaj se događaj odvija šestu godinu zaredom, a prvi put u Rovinju. Finalsi su inače čest gost istarskog poluotoka pa su tako po dva izdanja održana u Poreču i Puli, dok je prošlogodišnje izdanje održano u Biogradu na Moru.

Završnice studentskih sportskih natjecanja redovito se održavaju i u drugim sportovima (npr. borilački sportovi, vaterpolo, plivanje) te u sklopu drugih događaja. Tako će u lipnju u Zagrebu biti održana posebna završnica za natjecatelje u košarci 3x3 i odbojci na pijesku. Organizacijom natjecanja u više izdanja, UniSport HR nastoji produljiti natjecateljsku sezonu te pokazati što sve akademski sport trenutno ima za pokazati.

UniSport Finals moguće je redovito pratiti na poveznici.

FOTO: UNISPORT HR