LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Alumnus sada drži sedmo mjesto na tablici s 10 bodova

U derbiju protiv Nacionala, Alumnus izvukao bod

Fantastičan pogodak Matoševića donio je Alumnusu prednost, ali je nisu mogli zadržati te se ponovno moraju zadovoljiti podjelom bodova.

Fantastičan pogodak Matoševića donio je Alumnusu prednost, ali je nisu mogli zadržati te se ponovno moraju zadovoljiti podjelom bodova.

Jučer je MNK Alumnus u sklopu 8. kola gostovao kod aktualnog prvaka Hrvatske MNK Nacionala. U uzbudljivom gradskom derbiju odigranom u Fusio centru pred velikim brojem navijača, izabranici Miće Martića odigrali su odličnu utakmicu u kojoj su čak imali i prednost, ali je nisu uspjeli zadržati.

Alumnus je u prvoj minuti odmah pokazao da se ne namjerava braniti. Matošević je odlično prolazio po desnoj strani, ali obrana Nacionala otklonila je opasnost. Minutu poslije toga pokušao je i Grbeša, ali nije podesio nišanske sprave.

U trećoj minuti prvi je put zaprijetio Nacional, Modrušan je bio neodlučan s loptom, Kubović mu je ušao u blok, ali lopta odbijena od Nacionalova pivota otišla je pored vrata.

Već u četvrtoj minuti dogodile su se odlične dvije prilike Grbeše. Prvu mu je zaustavio Luketin, dok je kod druge snažni volej završio preko gola.

Bitan trenutak utakmice dogodio se u petoj minuti. Nakon neopreznog Matoševićeva starta, za koji je kažnjen žutim kartonom, na podu je ostao ležati Korab Morina. Kako se kasnije ispostavilo, udarac je bio toliko jak da najbolji igrač Nacionala nije mogao nastaviti s utakmicom pa treba biti pošten i reći da je Nacional u nastavku utakmice bio vidno oslabljen.

U istoj minuti Matošević je još jednom bio u glavnoj ulozi. Njegov udarac zaustavio je odlični Luketin. Razdoblje Alumnusove dominacije i posjeda lopte nastavilo se i dalje, ali većih prilika nije bilo do jedanaeste minute. Nakon polukontre, Postružin je izašao sam pred Luketina, a Nacionalova jedinica i ovaj je put izišla kao pobjednik. Isti ishod dogodio se i dvije minute kasnije. Horvat je prošao po lijevoj strani, izišao sam pred Luketina, pokušao ga rolati, ali Luketin je izbio loptu u aut.

Prva ozbiljnija prilika Nacionala dogodila se u četrnaestoj minuti. Šestić je ostao sam na desnoj strani pred golom Alumnusa. Uspio je izbjeći blok Capara, ali Modrušan mu je tijelom zatvorio put prema golu i od svega se dogodio samo korner za Nacional.

Najljepši trenutak utakmice i jedan od najljepših u ovogodišnjem prvenstvu dogodio se u petnaestoj minuti. Matošević je primio loptu uz korner liniju Nacionala, povukao ju iza lijeve noge i podigao preko Luketina te pogodio dalji kut gola. Fantastičan pogodak dugim pljeskom pozdravila je cijela dvorana. Bilo je to potpuno zasluženo vodstvo Alumnusa, nakon petnaest minuta potpune dominacije.

U osamnaestoj minuti glavni sudac susreta, Topić, nakon gužve, dosuđuje igranje Modrušana rukom izvan šest metara. Leskovar i Šestić loše su kombinirali i dobra prilika Nacionala otišla je u nepovrat. Bila je to ujedno i posljednja prilika u prvom poluvremenu.

Nacional je u drugo poluvrijeme ušao odlučnije, ali usprkos tome prvu veliku priliku dobio je Alumnus. Capar je nakon prodora kroz sredinu Nacionalove obrane pogodio tek stativu.

Leskovar je u 23. minuti zaprijetio, ali siguran je bio Modrušan. Matošević se u sljedećem napadu oslobodio svog čuvara, primio loptu od Modrušana prsima, ali volej udarac otišao je visoko iznad gola.

Ziberi je u 25. minuti izišao sam pred Luketina, ali Nacionalov vratar odlično je skratio kut i ušao mu u udarac te spriječio povećanje vodstva.

Nakon te Luketinove obrane, polako se počela dizati nacionalova igra. U istoj minuti zaprijetio je Kovač iskosa, ali Modrušan je na to bio spreman. U sljedećem napadu većinu posla napravio je Leskovar koji je dodao do Kovača, ali napadač Nacionala bio je neprecizan. Leskovar je najbliže pogotku bio u 34. minuti. Nakon Horvatove pogreške pogodio je samo okvir Alumnusova gola.

U 37. minuti Nacional ipak dolazi do pogotka. Kujtim Morina uspio je izbjeći pažnji svog čuvara, njegov snažan udarac zaustavio je Modrušan, ali se lopta odbila na nogu Kovača koji je na veliko veselje domaćina silovito pogodio pod prečku.

Do kraja utakmice obje ekipe odigrale su oprezno, bez previše rizika zadovoljne bodom.

U sljedećem kolu Alumnus očekuje još jedan gradski derbi. U Martinovku dolazi Uspinjača. Nema sumnje da nas očekuje još jedan futsal spektakl.

FOTO: SINIŠA KANIŽAJ