LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Lika Cave Trekk"

Trčanje od špilje do špilje povezano s „nacionalnim licem humanosti“

– Želimo oduševiti sportaše i njihove navijače, a naša priroda uz ovakav sportski koncept to sigurno može. – ističe ravnateljica Pećinskog parka Grabovača.

– Želimo oduševiti sportaše i njihove navijače, a naša priroda uz ovakav sportski koncept to sigurno može. – ističe ravnateljica Pećinskog parka Grabovača.

Ovog ljeta u Pećinskom parku Grabovača održat će se sportsko-humanitarna manifestacija Lika Cave Trekk, trekking natjecanje u trčanju od špilje do špilje s ciljem popularizacije prirodne baštine, geobaštine i geoturizma Hrvatske.

  Za Lika Cave Trekk pomno smo se i studiozno pripremali jer se radi o izvedbeno izuzetno zahtjevnom projektu, ali u svakom smislu jedinstvenom i potpuno originalnom. Naš je cilj da utrka postane tradicionalna, a da bi se to dogodilo, potrebno je baš prve godine udariti dobre i čvrste temelje. Želimo oduševiti sportaše i njihove navijače, a naša priroda, uz ovakav sportski koncept, to sigurno može.  objasnila je Katarina Milković, ravnateljica Pećinskog parka Grabovača.

Da Pećinski park Grabovača itekako opravdava ime Cave Trekk kao ni jedna druga lokacija u Hrvatskoj i šire, dokazuje činjenica da se na njegovom području nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta. Trčat će se kroz tri dionice. Prva je duga 7 kilometara, druga 15 kilometara, a treća čak 25 kilometara. Datum održavanja utrke  23. je srpnja, a start i cilj bit će u centru Perušića.

Foto: PRiLIKA LIKE

Važnost zdravog načina života u Hrvatskoj promovirat će se cjelodnevnim događanjem kroz urbanu i prirodnu okolinu jer, kako to u Grabovači često kažu, priroda bez čovjeka može, ali čovjek bez prirode ne može. Kontinentalni turizam u Ličko-senjskoj županiji sve češće pokazuje da se prirodom može upravljati atraktivno i zanimljivo te u korist turista i lokalnog stanovništva.

Posebnost ovog događanja povezanost je s nacionalnim licem humanosti , djevojkom koja je digla na noge cijelu Hrvatsku, s izjavom Želim život –  s Anom Rukavinom. S obzirom na činjenicu da su Anini roditelji iz Perušića, Zaklada Ana Rukavina na ovom će događanju, zajedno s organizatorima i posjetiteljima, ustrajati u nastojanjima osvješćivanja javnosti o važnosti zdravog načina života, o pomaganju jednih drugima te o očuvanju prirodne baštine. Posjetitelji će imati mogućnost upisa u registar Lijek je u nama Zaklade Ana Rukavina tijekom cijelog trajanja manifestacije.

FOTO: PRILIKA LIKE