LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fitness u zagrebačkim studentskim domovima

Teretane prilagođene studentskim džepovima

Teretane studentskih domova u ovim proljetnim mjesecima okupljaju velik broj studenata i studentica. U njima se relativno jeftino može dobiti sve potrebno za solidan trening.

Teretane studentskih domova u ovim proljetnim mjesecima okupljaju velik broj studenata i studentica. U njima se relativno jeftino može dobiti sve potrebno za solidan trening.

Tjelovježba je posljednjih godina postala veliki trend među mladim ljudima. Njome se ne bave više samo sportaši. Usporedno s tim trendom, studentski domovi nude svojim stanarima priliku da vježbaju u teretanama koje su u njihovom sklopu.

Teretana na Šari otvorena je 1999. godine kao pokusni projekt da se vidi hoće li studenti biti zainteresirani. Ideja se pokazala punim pogotkom i ubrzo su svoje teretane dobili studentski domovi Cvjetno i Sava. Odlike ovih teretana su pristupačne cijene i mogućnost neograničenog vježbanja u solidnim uvjetima. Vodimo vas u obilazak studentskih vježbališta.

Studentski dom Ante Starčević (Šara)

Teretana u Studentskom domu Šara najmanja je i najjeftinija od ovih triju. Na skromnih 85 kvadrata možete pronaći svaku spravu koja treba prosječnom "gym baji" da bi odradio pošten trening. Sprave su u vrlo dobrom stanju, osim sobnih bicikala koje bi trebalo zamijeniti.

Gužve su u ovoj teretani rijetkost, pogotovo ujutro. Ali događa se i da kapacitet ove teretane ostane premalen za broj zainteresiranih vježbača.

Svlačionice su dosta velike, ali nedostaju im ormarići.

ŠAra teretana
 
Foto: Studentski.hr
 

Ako vam klasične vježbe u teretani nisu dovoljne, možete se prijaviti na zumbu ili aerobik koji se održavaju dva – tri puta tjedno u vođenim grupama.

Za tvrdokorne vježbače tu je i skupina za zloglasni insanity trening koja se sastaje po dogovoru.

Članovima teretane također je omogućeno igranje stolnog tenisa u dogovoru s voditeljem.

Cjenik:

Teretana neograničeno: 100,00 kn

Aerobik 2x tjedno: 100,00 kn

Aerobik 3x tjedno: 125,00 kn

Zumba 2x tjedno: 100,00 kn

Insanity: besplatno na vlastitu odgovornost

Studentski dom Cvjetno naselje 

U Studentskom domu Cvjetno naselje, na povišenom dijelu, smjestila se zgrada fitnessa. Njena dvorana za vježbanje nešto je veća od one na Šari – ima oko 120 kvadrata. U njoj su 22 radna mjesta, a idealan broj vježbača je 15. Sprave su također u vrlo dobrom stanju, a program za vježbanje kardio vježbi trebalo bi unaprijediti.

Cvjetno naselje teretana
 
Foto: Studentski.hr
 

Također, na Cvjetnom je moguće pohađati satove zumbe, aerobika i trbušnog plesa. Igranje stolnog tenisa također je moguće u dogovoru s voditeljem teretane.

Grupni treninzi odvijaju se u polivalentnoj dvorani izvan objekta pa je teško uskladiti termine odvijanja tih aktivnosti.

Svlačionice su pomalo skučene, ali imaju dovoljno velike ormariće u koje korisnici mogu sigurnije odložiti svoje stvari.

Cjenik:

Teretana neograničeno: 125,00 kn

Aerobik 3x tjedno: 125,00 kn

Zumba 2x tjedno: 100,00 kn

Trbušni ples 2x tjedno: 125,00 kn

Trbušni ples 3x tjedno: 150,00 kn

Studentski dom Stjepan Radić (Sava)

U prizemlju jedanaestog paviljona Studentskog doma Sava smjestio se najveći i najnoviji studentski fitness centar. Sa svojih 200 kvadrata savska teretana odskače veličinom, no njene sprave trebale bi sanaciju jer nisu baš u najboljem stanju. Kao i u ostale dvije teretane, kardio program treba unaprijediti i na Savi.

Ovdje je teretana gotovo uvijek puna. Iako je 15 – 20 idealan broj vježbača, to se često prevrši pa nastane gužva.

SD Sava fitness
 
Foto: esava.info
 

U plesnoj dvorani odvijaju se grupni oblici treninga u vidu aerobika i zumbe koje uglavnom pohađaju djevojke. U ponudi je također i stolni tenis.

Svlačionice su skučene, ali izgledaju vrlo dobro sa svojim novim ormarićima, tuš kabinama i WC-om.

Cjenik:

Teretana neograničeno 125,00 kn

Aerobik 3x tjedno 125,00 kn

Zumba 3x tjedno: 125,00 kn

Funkcionalni kondicijski trening 3x tjedno: 125,00 kn

Kad se sve zbroji i oduzme, studenticama i studentima u domovima osiguran je solidan program tjelovježbe po izrazito niskim cijenama.

Najavljeno je i preuređenje ovih fitness centara ovog ljeta u sklopu preuređenja studentskih domova u Zagrebu i Rijeci. Loša vijest je da će s poboljšanjem opreme (osobito kardio programa) u teretanama porasti i cijene mjesečnih članarina za studente. Ipak, to poskupljenje neće biti drastično. Oko 150,00 kuna cijena je koja se najčešće spominje, a to je još uvijek jeftino u odnosu na ostale teretane u gradu.

Na samom kraju, pohvale idu voditeljima studentskih fitness centara koji uistinu profesionalno odrađuju svoj posao, a uz to su i veoma komunikativni i spremni pomoći. 

FOTO: STUDENTSKI.HR