LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sudjeluje 28 zemalja

Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu održat će se u Rijeci

Rijeka će održati još jedno u nizu sportskih događanja, a ovoga puta riječ je o Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu koje se održava krajem srpnja.

Rijeka će održati još jedno u nizu sportskih događanja, a ovoga puta riječ je o Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu koje se održava krajem srpnja.

Svjetsko prvenstvo u nogometu zaludilo je cijelu Hrvatsku, a sada kada euforija u ostatku Hrvatske polako jenjava, Rijeka će još neko vrijeme odisati sportskim duhom zahvaljujući još jednom svjetskom prvenstvu, ali ovoga puta u rukometu. Naime, od 30. srpnja do 5. kolovoza, kako prenosi Novi list, Rijeka će imati priliku samostalno organizirati Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu, a u tom će razdoblju Rijekom koračati više od 600 rukometaša i rukometašica iz čak 28 zemalja.

U natjecanju koje će se održati u dvorani na Zametu u muškoj će konkurenciji nastupiti deset ekipa podijeljenjih u dvije skupine. U skupini A nalaze se Hrvatska, Egipat, Portugal, Litva i Češka, dok se u skupini B nalaze Južna Koreja, Japan, Rumunjska, Poljska i Tajvan. U ženskoj će konukrenciji nastupiti 9 ekipa, i to u skupini A Hrvatska, Češka, Brazil i Japan, dok se u skupini B nalaze Južna Koreja, Rumunjska, Urugvaj, Španjolska i Poljska. Nakon što je grad organizirao Europske sveučilišne igre i Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu, novo će prvenstvo zasigurno biti izvrsna reklama za Rijeku, ali i odličan način povezivanja studenata iz raznih zemalja.

Na svemu tome može se zahvaliti organizatorima natjecanja – Riječkom športskom sveučilišnom savezu, Hrvatskom akademskom sportskom savezu te Sveučilištu u Rijeci. Više o događaju možete pronaći na Facebook stranici.

FOTO: FACEBOOK