LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završeno ožujsko ludilo

Sveučilište Duke odnijelo pobjedu

Košarkaši sveučilišta Duke pobijedili su Wisconsin Badgerse rezultatom 68:63 u finalu NCAA turnira.

Košarkaši sveučilišta Duke pobijedili su Wisconsin Badgerse rezultatom 68:63 u finalu NCAA turnira.

Košarkaška ekipa Duke Blue Devils s američkog sveučilišta Duke, pobijedila je Wisconsin Badgerse u finalu 77. NCAA natjecanja, poznatog pod nazivom March Madness. U utakmici održanoj u Indianapolisu, Duke je rezultatom 68:63 uspio nadvladati svojeg protivnika. Tom je pobjedom Mike Krzyzewski, trener Dukea, došao do petog naslova prvaka sa svojim timom.

Popularno „ludilo“ koje je započelo 17.ožujka, obuhvatilo je 31 sveučilišnu ekipu. Postupnom eliminacijom tijekom Sweet 16 i Elite 8 dijelova turnira, u konačni Final Four stigli su najbolji. U polufinalu, Plavi Vragovi porazili su Michigan State, dok je Wisconsin u završnicu dospio pobjedom nad Kentucky Wildcatsima.

Duke je do pobjede stigao pod vodstvom brucoša Tyusa Jonesa sa 23 koša, pet skokova i jednom asistencijom čime je zaslužio titulu MOP-a, najboljeg igrača Final Foura. Uz Jonesa, igrom su se istakli i Grayson Allen sa šesnaest, Justise Winslow sa jedanaest te Jahlil Okafor sa deset ubačenih koševa.

Hrvatski košarkaš, Duje Dukan, sa svojim je Badgersima također nastupio u finalu. U 10 minuta na parketu, upisao je 5 koševa i 3 skoka. Njegov suigrač, Frank Kaminsky, sa 21 pogotkom i dvanaest skokova, proglašen je najboljim sveučilišnim igračem. Igrom se iskazao i Nigel Hayes ubacivši 13 koševa za poraženi tim.

Svojim nastupima, mladi igrači Dukea i Wisconsina, ali i polufinalisti Michigana i Kentuckyja, dokazali su svoj snažan potencijal za napredak. NBA klubovi oduševili su se nadolazećom perspektivnom generacijom.

Duke Blue Devils na ovom natjecanju sudjeluju od 1955.godine te im je ovo 39. nastup. Dosad je čak 71 igrač iz njihovih redova bio izabran na NBA draftu, a kako će to izgledati ove godine, vidjet ćemo uskoro.

FOTO: FACEBOOK