LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan bijelog štapa

Studenti i sportaši zajedno za slijepe i slabovidne

Akciji su se, uz Udrugu slijepih i slabovidnih osoba, pridružili i igrači splitskog Hajduka te studenti Kineziološkog fakulteta. 

Akciji su se, uz Udrugu slijepih i slabovidnih osoba, pridružili i igrači splitskog Hajduka te studenti Kineziološkog fakulteta. 

U sportskoj dvorani Studentskog centra u Splitu povodom Dana bijelog štapa  Kineziološko savjetovalište organiziralo je akciju čiji je cilj bio skrenuti pozornost javnosti na probleme s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe. Akciji su se, uz Udrugu slijepih i slabovidnih osoba, pridružili i igrači splitskog Hajduka te studenti Kineziološkog fakulteta

Akcija se sastojala od niza sportskih aktivnosti u kojima su sudjelovali Hajdukovi prvotimci Josip Bašić, Tonči Mujan, Josip Juranović i Artem Radčenko. S povezom preko očiju, kretali su se zadanim rutama pa čak i pucali na gol, čime su pokazali s kakvim se problemima susreću slijepe i slabovidne osobe u kretanju i u bavljenju sportskim aktivnostima. Kasnije su im se pridružili i dobrovoljci iz publike te studenti s Kineziologije.

- Osobama koje ne vide, sport je jako važan, čak i više nego onima koje vide. Nama je sport više od treninga, bitan je zbog pravilnijeg držanja, kretanja te poboljšanja psihofizičkog zdravlja. Ovom akcijom želimo motivirati slijepe i slabovidne osobe da iziđu iz zatvorenih prostora, ali i ukazati drugima na probleme koje imaju – kazao je Ivan Bogdanović, djelatnik Ureda za studente s invaliditetom.

 

FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU