LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Škoti bez opuštanja

Štimac nema pravo na novu pogrešku!

Na Škotima su čak četiri izbornika polomila zube: Blažević, Jozić, Bilić i Štimac jednom...

Na Škotima su čak četiri izbornika polomila zube: Blažević, Jozić, Bilić i Štimac jednom...

Hrvatska večeras u 21 h na Hampden Parku protiv Škotske igra posljednju kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine

Štimčeva reprezentacija 99% odlazi u dodatne kvalifikacije, ali nakon serija loših rezultata i pritiska javnosti u večerašnjoj utakmici nameće se imperativ pobjede.

Da je reprezentacija Škotske i više nego tvrd orah, pokazali su u lipnju na Maksimiru kada su praktički s B ekipom pobijedili najjači sastav Hrvatske. Upravo je Snodgrassovim pogotkom krenula nevjerojatna silazna putanja Vatrenih koji su se iz favorita skupine toliko srozali da su morali strepiti pred Armenijom koja je igrala s Italijom.

Iako je posljednjih dana izbornik Štimac govorio kako na utakmicu sa Škotskom gleda kao na trening, treba biti svjestan kako za Tartan Army nema opuštajuće utakmice, a o tome možda najbolje govori podatak kako su čak četiri hrvatska izbornika slomila zube na hrabrim Škotima.

Predvođeni Ćirom Blaževićem, Vatreni su 2002. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji remizirali (1:1) sa Škotima na Maksimiru.

Već godinu dana poslije na Hampden Parku, Hrvatska je pod vodstvom Mirka Jozića (Ćiro je u međuvremenu dobio otkaz) opet odigrala neodlučeno (0:0) sa Škotskom.

Godine 2008., u eri Slavena Bilića, stari poznanici ponovno su odigrali neriješeno (1:1). Iako je Kranjčar utišao Hampden Park, Škoti su se brzo vratili u igru, a rezultat se nije mijenjao do posljednjega zvižduka.

Iako izbornik Štimac optimistično najavljuje pobjedu i bahato želi Francusku u dodatnim kvalifikacijama, večeras treba pobjedu pod svaku cijenu, jer velika je mogućnost da u slučaju novoga poraza neće doživjeti kvalifikacije i priželjkivanu utakmicu s Tricolorima. Možda kao komentator, ali kao izbornik jedne od nekad najboljih svjetskih reprezentacija, teško.

FOTO: Z.MATUTINOVIĆ/STUDENTSKI.HR