LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dvije sportske nagrade

Sportaši sa Sveučilišta u Zagrebu na tronu Europe!

– U Jonkopingu, Bygoszczu, Camerinu, Bragi, Portu, Kopru, Podgorici i naposljetku u Zagrebu vijorile su se boje grada Zagreba i Sveučilišta. – napisali su predstavnici UniSporta ZG.

– U Jonkopingu, Bygoszczu, Camerinu, Bragi, Portu, Kopru, Podgorici i naposljetku u Zagrebu vijorile su se boje grada Zagreba i Sveučilišta. – napisali su predstavnici UniSporta ZG.

Tijekom sinoćnje videokonferencije krovna EUSA – European University Sports Association proglasila je Sveučilište u Zagrebu po pitanju sporta najboljim sveučilištem u Europi i najaktivnijim sveučilištem u Europi. U posljednjoj natjecateljskoj sezoni službenih europskih sveučilišnih prvenstava (2018/2019) zagrebačke studentice i studenti zasjeli su na tron.

– Unatoč velikim izazovima najveća do tada međunarodna delegacija Sveučilišta u Zagrebu osvojila je po drugi put u posljednjih 5 godina naslov NAJBOLJEG SPORTSKOG sveučilišta u Europi. Potrebno je bilo puno rada, znoja i odricanja kako bi se diljem Europe usred ispitnih ljetnih rokova branile boje našeg sveučilišta, i na tome vam, drage naše studentice i studenti, po stoti put – HVALA! U Jonkopingu, Bygoszczu, Camerinu, Bragi, Portu, Kopru, Podgorici i naposljetku u Zagrebu vijorile su se boje grada Zagreba i Sveučilišta, a pred tisućama europskih studenata pjevala se Lijepa naša uz pogled na šahovnicu. – napisali su predstavnici UniSporta ZG.

Naveli su i kako se nadaju da će upravo ovi rezultati biti poticaj da se izgradi sportsko-rekreativni studentski centar u Zagrebu:

– Dragi naši sportaši, nadamo se da će upravo ovi rezultati biti poticaj da uz potporu i suradnju s Gradom Zagrebom, Vladom Republike Hrvatske, Ministarstvom turizma i sporta, Studentskim centrom Zagreb, Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu, Savjetom mladih Grada Zagreba i UniSportom HR konačno izgradimo sportsko-rekreativni studentski centar u Zagrebu kako bi studenti i mladi imali adekvatne uvjete za ostvarivanje vrhunskih rezultata u cilju promocije Republike Hrvatske na međunarodnoj sceni. Upravo je manjak infrastrukture u gradu Zagrebu trenutno najveći problem za sportaše i nadamo se da ćemo ga uspjeti riješiti adekvatnim ulaganjem u mlade i studentski standard. 

Ovog ljeta održat će se Europske sveučilišne igre 2021. u Beogradu, a očekivanja su velika.

– Puno se toga (lijepog) očekuje i od vas i od nas, zato jedni i drugi naporno radimo. Znamo da ćete vi vaše obveze na fakultetu i u fizičkoj spremi odraditi, kao i do sada, a i mi ćemo nastojati osigurati što bolje uvjete za treniranje i nastup u vidu osiguravanja terena i kondicijsko rehabilitacijskih uređaja te ostalih materijalnih uređaja. – istaknuli su iz UniSporta ZG.

🏆🇭🇷🏆 U posljednjoj natjecateljskoj sezoni službenih europskih sveučilišnih prvenstava, akademskoj godini 2018/2019.,...

Objavljuje UniSport ZGPetak, 12. veljače 2021.
 
FOTO: UNSPLASH