LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabavno-sportski projekt

Riječki studenti pobjednici su Sveučilišnih Jadranskih igara

Na dubrovačkom bazenu Gruž održalo se prvo izdanje Sveučilišnih Jadranskih igara. Nakon borbe u pet disciplina najboljima su se pokazali studenti Sveučilišta u Rijeci.

Na dubrovačkom bazenu Gruž održalo se prvo izdanje Sveučilišnih Jadranskih igara. Nakon borbe u pet disciplina najboljima su se pokazali studenti Sveučilišta u Rijeci.

Riječki studenti odnijeli su pobjedu na Sveučilišnim Jadranskim igrama održanima 2. travnja u Dubrovniku. Domaćini su osvojili drugo, a studenti Sveučilišta u Zagrebu treće mjesto.

Studenti iz Rijeke u napetom finalu ipak su bili bolji od Dubrovčana, unatoč glasnoj podršci s tribina. Za treće mjesto borili su se studenti Sveučilišta u Zagrebu i Erasmus tim stranih studenata Sveučilišta u Dubrovniku, u kojem su bolji ipak bili studenti iz Zagreba. Rezultati su to prvog izdanja projekta. Uz nabrojene ekipe okupili su se timovi sa Sveučilišta u Zadru i Splitu te s Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Ekipe su se borile tko će biti brži i bolji u pet disciplina, suci su nadzirali da se igra po pravilima, a navijači su pljeskom popratili svaku igru.

Foto: Ured za OSJ i marketing SZDU

Da se radi o danima za pamćenje istaknuli su svi studenti, koji su se međusobno sprijateljili te dobili ideje za druge zajedničke projekte. U pauzama natjecanja nastupile su plesne skupine Zumba kids i 3V. Napominjemo da su večer prije imali organiziran tulum zagrijavanja u Culture Clubu Revelinu, čime je najavljen spektakl koji se održao na Bazenu Gruž.

Sveučilišne Jadranske igre su zabavno-sportski projekt koji obrazuje mlade o kulturnoj baštini i tradiciji Hrvatske kroz zanimljive aktivnosti, a istovremeno razvijaju suradnju između sveučilišta kroz prijateljstvo među timovima. Organizirao ih je Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom i agencijom Adria Events.

FOTO: UREDA ZA OSJ I MARKETING SZDU