LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišne igre

Riječki i zagrebački vaterpolisti osigurali polufinale

U Rijeci su pobjede nastavili nizati vaterpolisti, dok su svoje prve utakmice vrlo dobro odigrali rukometaši.

U Rijeci su pobjede nastavili nizati vaterpolisti, dok su svoje prve utakmice vrlo dobro odigrali rukometaši.

Drugog dana Europskih sveučilišnih igara hrvatski sportaši nastavili su s uspjesima. Tako su vaterpolisti Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Zagrebu završili grupnu fazu prvim mjestom u svojim skupinama i time osigurali polufinale. 

Riječki vaterpolisti pobijedili su kolege Sveučilišta u Lyonu rezultatom 12:6. Već u prvoj četvrtini rezultat je bio 5:1 za Riječane, a Francuzi su se pokušali vratiti s tri gola u drugoj četvrtini. Vodstvo ipak nisu uspjeli preuzeti niti u drugom poluvremenu kada su im Riječani uzvratili s još 6 pogotka. Najefikasniji u domaćim redovima bio je Duje Peroš s 3 pogotka, koliko je uspio zabiti i Liotta Adonen kod Francuza. Riječani su tako završili prvi u A skupini te čekaju rasplet drugih utakmica kako bi doznali sljedećeg protivnika.

Nakon njih bazen na Kantridi zauzeli su vaterpolisti Sveučilišta u Zagrebu. Oni su i danas nastavili s pobjedama pa su tako rezultatom 7:6 pobijedili Sveučilište iz Semmelweisa i osigurali prvo mjesto u skupini C. Bila je to neizvjesna utakmica obilježena mnogim prekršajima i s dosuđena dva peterca. Zagrepčani su uspjeli držati tijesno vodstvo tijekom cijele utakmice te nisu dopustili Mađarima da u zadnjim minutama izjednače rezultat. S tri pogotka najviše se istaknuo Luka Brčić.

I dok su zagrebački i riječki vaterpolisti uspješno završili grupnu fazu, vaterpolisti Sveučilišta u Splitu odigrali su u srijedu prvu utakmicu. Krenuli su i oni stopama domaćih kolega pa su tako rezultatom 11:5 "slomili" vaterpoliste Sveučilišta u Amsterdamu. Splićani su pokazali da su moćniji od nizozemskih vaterpolista pa su tako tijekom cijele utakmice imali uvjerljivo vodstvo. Najefikasniji s četiri pogotka bio je Krešimir Butić, a Splićane čeka još jedna utakmica kako bi završili grupnu fazu.

Napomenimo i da su riječke vaterpolistice nakon jučerašnje pobjede odigrale neriješeno sa Sveučilištom Radboud. Rezultat je bio 6:6, a Riječanke očekuju još dvije utakmice. Dok su hrvatski vaterpolisti danas imali stopostotan učinak, riječki košarkaši nažalost nisu imali sreće te su tako smanjili postotak pobjede hrvatskih košarkaša. Riječani su nakon jučerašnje pobjede danas izgubili rezultatom 61:80 od bečkog Sveučilišta u dvorani Dražena Petrovića. Najefikasniji bio je Davor Konjević s 18 poena, a riječke košarkaše očekuju još dvije utakmice grupne faze.

Za pobjede su se pobrinuli košarkaši VERN-a i Sveučilišta u Zagrebu. VERN-ovci su rezultatom 82:38 "rasturili" Sveučilište u Minhu, dok su košarkaši Sveučilišta u Zagrebu sa 86:68 pobijedili Sveučilište u Bolonji. Kod VERN-a spomenimo odličnog Filipa Kordića s postignutih 25 poena, a kod zagrebačkog Sveučilišta Garafolića i Marčinkovića s 26 odnosno 28 poena.

Vrlo dobar dan završili su rukometaši koji su danas odigrali svoje prve utakmice. U dvorani Zamet rukometaši zagrebačkog Sveučilišta pobijedili su Sportsko Sveučilište u Litvi rezultatom 27:21, dok su VERN-ovci sa 28:25 pobijedili Littoral Opal Coast iz Francuske. Malo manje sreće imali su Riječani koji su na domaćem terenu svoju prvu utakmicu odigrali neriješenim rezultatom. Oni su tako protiv Sveučilišta u Minhu odigrali 27:27, ali već sutra imat će priliku za boljim bodovima.

Dodajmo i da su nogometaši Sveučilišta u Zagrebu i njemačka ekipa Sveučilišta u Bochumu odigrali neriješeno 3:3 na stadionu u Sesvetama, dok su osječki nogometaši pobijedili s 1:0 Sveučilište iz Almeriae.

Ostale rezultate dosadašnjih utakmica i mečeva možete pogledati poveznici